Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Krompirjeva nabodala z bučkami

Vegetarijanske jedi
Bučke

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

24 majhnih mladih krompirjev
3 bučke
8 žlic oljčnega olja
sol, poper
4 žlice naribanega parmezana
24 vejic rožmarina
rdeči poper v zrnu

Priprava recepta

1. Krompir temeljito oščetkajte pod tekočo vodo. Dajte ga v lonec, do polovice prilijte vodo in kuhajte, najbolje nad paro, od 20 do 25 minut.
2. Bučke dobro operite in očistite. 2 narežite prečno na rezine, tretjo pa podolžno na trakove. Rezine premažite z oljem ter solite in poprajte na obeh straneh. Vsako potresite z nekaj parmezana.
3 .Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Kuhan krompir odcedite, nekoliko ohladite in mu na enem koncu odrežite rob, da vsak gomolj lahko prosto stoji. Oplaknite rožmarin in ga otresite do suhega. Krompir prerežite na sredini, obložite z rezino bučke in ponovno sestavite. V vsak gomolj zapičite na trak narezano bučko in vejico rožmarina. Nabodala postavite v naoljen pekač in pecite približno 20 minut. Krompir razporedite po krožnikih in okrasite z rdečim poprom ter naribanim parmezanom.

Nasvet

Priprava približno 25 minut, na osebo približno 420 kcal, B: 10 g, M: 24 g, OH: 40 g.

Oglejte si sorodne recepte
Bučkin kipnik Bučkin kipnik
Riž z bučkami Zvitki z jajčevcev, polnjeni s papriko in bučkami
Riž z bučkami Juha iz morskega vraga z bučkami in krompirjem
Riž z bučkami Čajota - južnoameriška bučka
Riž z bučkami Rižota z bučkami in šampanjcem
Riž z bučkami Riž z bučkami
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top