Krompirjeva nabodala z bučkami
Priprava recepta
1. Krompir temeljito oščetkajte pod tekočo vodo. Dajte ga v lonec, do polovice prilijte vodo in kuhajte, najbolje nad paro, od 20 do 25 minut.
2. Bučke dobro operite in očistite. 2 narežite prečno na rezine, tretjo pa podolžno na trakove. Rezine premažite z oljem ter solite in poprajte na obeh straneh. Vsako potresite z nekaj parmezana.
3 .Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Kuhan krompir odcedite, nekoliko ohladite in mu na enem koncu odrežite rob, da vsak gomolj lahko prosto stoji. Oplaknite rožmarin in ga otresite do suhega. Krompir prerežite na sredini, obložite z rezino bučke in ponovno sestavite. V vsak gomolj zapičite na trak narezano bučko in vejico rožmarina. Nabodala postavite v naoljen pekač in pecite približno 20 minut. Krompir razporedite po krožnikih in okrasite z rdečim poprom ter naribanim parmezanom.
Nasvet
Priprava približno 25 minut, na osebo približno 420 kcal, B: 10 g, M: 24 g, OH: 40 g.