Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjene buče s črnim rižem zapečene v pečici

Tople porcijske predjedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čas priprave: min

Bučke Gamberi Riž Črni riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

3 srednje velike buče
100g črnega riža
1 srednja čebula
2 paradižnika
200g gamberov
olje za peko
sol
poper
rožmarin
2jajci
1kisla smetana

Priprava recepta

Bučke operemo in narežemo na tri dele jedro s pomočjo noža izrežemo in nasekamo na majhne kocke, na nasekljani čebuli katero pražimo prepražimo tudi bučno meso in na kocke narezan paradižnik začinimo, ter dodamo kozice, posebej kuhamo črni riž, kuhamo 30 minut, nato ga odcedimo in primešamo k nadevu. S tem nadevom napolnimo buče katere postavimo pokončno v pekeč, ter damo pečt v pečico 20 minut, kislo smetano in jajco razmešamo in po 20 minutah pečenja zalijemo buče, pečemo še 10 minut.

Oglejte si sorodne recepte
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Poprov zrezek s črnim korenom in krompirjevimi tolarji
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Brizgani piškoti
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Zvitki z jajčevcev, polnjeni s papriko in bučkami
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Svinjsko meso z bučkami in koruzo
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Rižota z bučkami in kozicami
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Gratinirane bučke
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top