Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji koščki v polenti z bučkami in sirom

Juhe, Mesne jedi

Čas priprave: 20 min

Težavnost: 4

Število oseb: 4

Bučke Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 50 dag piščančje stegno b.k.k.
  • 25 dag instant polente
  • 40 dag bučk
  • 10 dag čebule
  • 6 dag parmezana
  • 1 dl oljčnega olja
  • česen, sol, poper

Priprava recepta

Na oljčnem olju prepražimo na koščke narezano in s soljo začinjeno piščančje meso, dodamo in ovenemo sesekljano čebulo, česen in narezane bučke. Odstranimo polovico preraženega meso z bučkami in postavimo na toplo, drugo polovico pa zalijemo z 1 l vode, dosolimo in popramo. V vrelo maso zakuhamo instant polento, kuhamo 2 minuti. Primešamo nariban parmezan. Polento vlijemo v naoljeno posodo ali pekač, postavimo na toplo za nekaj minut, jo zvrnemo iz pekača in narežemo. Servirano polento obložimo s prepraženim mesom in zelenjavo, poljubno dekoriramo in ponudimo s solato.

Nasvet

čas priprave: 20 minut

Oglejte si sorodne recepte
Bučkini ražnjiči z šampinjoni Koruzna polenta z bučkami in paradižnikom
Bučkini ražnjiči z šampinjoni Testeninska torta s piščancem in zelenjavo
Bučkini ražnjiči z šampinjoni Sladko kisle bučke
Bučkini ražnjiči z šampinjoni Piščanec tanduri
Bučkini ražnjiči z šampinjoni Piščančje stegno z jurčki na dušeni zeleni
Bučkini ražnjiči z šampinjoni Bučkini ražnjiči z šampinjoni
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Kolerabina kremna juha s snežno peno
Juhe

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top