Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Juhe
Kolerabina kremna juha s snežno peno

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 6

Število oseb: 2

Koleraba Postrvi

Loading...

Sestavine

  • 60 dag kolerabe
  • 0,5l piščančje osnove
  • 5 dag masla
  • 12 dag krompirja
  • 2dl sladke smetane
  • Začimbe: sol muškatni orehček poper
  • Snežna pena:
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1dag hladnega masla

Priprava recepta

Na maslu prepražimo na kolobarje narezano kolerabo. Začinimo s soljo poprom in muskatnim oreščkom ter zalijemo s piščančjo osnovo. Juhi dodamo na kolobarje narezan krompir.

Ko sta krompir in koleraba kuhana jo pretlačimo čez cedilo ali pa zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho obogatimo s sladko smetano.

Juhi lahko obogatimo okus s prekajeno postrvjo. Juho serviramo v globok krožnik Preko postrvi pa prelijemo snežno peno.

Peno naredimo iz smetane, ki jo narahlo segrejemo ji dodamo maslo in zmiksamo s paličnim mešalnikom tako dolgo, da se napravi smetana.

Oglejte si sorodne recepte
Kašasta juha iz kolerabe
Oglejte si tudi
Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

čebulna juha s parmezanomPixabay
Juhe

Čebulna juha s parmezanom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top