Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Španska enolončnica s piščancem

Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Španska enolončnica s piščancem

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 6

Število oseb: 6

Afritada Kozice Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 8 velikih kozic iz zamrzovalnika
  • 5 krompirjev
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 4 vejice rožmarina, 4 stroke česna, 4 korenčke, 4 žlice belih drobtin
  • 2 fileja piščančjih prsi, 2 piščančji bedrci, 2 rdeči papriki, 2 veliki čebuli, 2 neškropljeni limoni
  • 150 ml suhega belega vina
  • 500 do 750 ml perutninske osnove (ali juhe)
  • por, rdeč čili, žlico mandljev, žlico sesekljanega peteršilja, sol, poper * sladko papriko
  • začinjeno klobaso (chorizo)

Priprava recepta

1. Zelenjavo operite, očistite in narežite na kocke oziroma rezine. čebulo olupite in narežite na rezine. Fileja oplaknite, osušite, bedrci ločite pri sklepu. Fileja opecite na 2 žlicah olja z vseh strani, začinite s soljo in poprom ter vzemite iz ponve. Bedrci in kocke paprike močno popecite in dodajte rožmarin. Začinite s soljo, poprom in papriko v prahu. Klobaso narežite na grižljaj primerne kose, malo zraven popecite in vse vzemite iz ponve.

2. V ponev dajte 3 žlice olja in segrejte. Popecite krompir, korenček in čebulo. Operite čili in ga dodajte. Dolijte vino in osnovo. Dodajte bedrci s papriko in rožmarinom ter pecite približno 30 minut. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Na preostalem olju popecite por s kozicami in česnom. česen nato odstranite. Porove kozice začinite.

3. Limoni operite, lupini nastrgajte. Lupinico zmešajte z belimi drobtinami, mandlji in peteršiljem. Po 30 minutah pečenja dajte k zelenjavi klobaso in piščančje prsi (na vrh položite bedrci). Pecite v pečici nepokrito na spodnjem vodilu približno 10 minut. Dodajte mešanico kozic s porom (kozice prekrijte s tekočino, da ne bodo suhe). Vse potresite z mešanico limoninih drobtin. Pecite še 10 minut, da postanejo drobtine hrustljave.

Nasvet

PREFINJENO ZAčINJENO Na osebo približno 890 kcal,B: 81 g, M: 48 g, OH: 29 g.

Oglejte si sorodne recepte
Zvita piščančja stegna s slivami
Piščančji kiš z zelenjavo
Piščančja terina
Piščančja prsi v portu
Pečen piščanec s čebulo polnjeno z jetercami
Piščančja zelenjavna mineštra
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top