Španska enolončnica s piščancem
Čas priprave: 90 min
Težavnost: 6
Število oseb: 6






Priprava recepta
1. Zelenjavo operite, očistite in narežite na kocke oziroma rezine. čebulo olupite in narežite na rezine. Fileja oplaknite, osušite, bedrci ločite pri sklepu. Fileja opecite na 2 žlicah olja z vseh strani, začinite s soljo in poprom ter vzemite iz ponve. Bedrci in kocke paprike močno popecite in dodajte rožmarin. Začinite s soljo, poprom in papriko v prahu. Klobaso narežite na grižljaj primerne kose, malo zraven popecite in vse vzemite iz ponve.
2. V ponev dajte 3 žlice olja in segrejte. Popecite krompir, korenček in čebulo. Operite čili in ga dodajte. Dolijte vino in osnovo. Dodajte bedrci s papriko in rožmarinom ter pecite približno 30 minut. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Na preostalem olju popecite por s kozicami in česnom. česen nato odstranite. Porove kozice začinite.
3. Limoni operite, lupini nastrgajte. Lupinico zmešajte z belimi drobtinami, mandlji in peteršiljem. Po 30 minutah pečenja dajte k zelenjavi klobaso in piščančje prsi (na vrh položite bedrci). Pecite v pečici nepokrito na spodnjem vodilu približno 10 minut. Dodajte mešanico kozic s porom (kozice prekrijte s tekočino, da ne bodo suhe). Vse potresite z mešanico limoninih drobtin. Pecite še 10 minut, da postanejo drobtine hrustljave.
Nasvet
PREFINJENO ZAčINJENO Na osebo približno 890 kcal,B: 81 g, M: 48 g, OH: 29 g.