Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci
Čas priprave: min
Število oseb: 6 oseb

Priprava recepta
Račja prsa nateremo z začimbami in v ponvi hitro popečemo, prvo popečemo na koži. Prsa naložimo v pekač, podlijemo z vinom in pečemo pri temperaturi 160 stopinj približno 20 minut, odvisno od tega do kakšne stopnje hočete ispeči meso.
Krompir skuhamo in pretlačimo, dodamo vse setavine za krompirjevo testo, zgnetemo in pustimo počivat v hladilniki.
Rdeče zelje narežemo na tanke rezance in pustimo v mrzli vodi. Sladkor karameliziramo, dodamo odcejeno zelje, jabolka, začimbe, malo vode in dušimo do mehkega. Ko je zelje dušeno ga zmiksamo v multipraktiku, da je lepo mazasto.
Krompirjevo testo razvaljamo, namažemo z nadevom iz rdečega zelja, zavijemo v prtiček ali folijo in skuhamo v vreli vodi.
Mlince skuhamo, odcedimo in popečemo na maslu.
Nasvet
Če je nadev iz rdečega zelja voden mu lahko dodamo malo drobtin.