Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Čas priprave: min

Število oseb: 6 oseb

Jedi meseca Mlinci Raca Rdeče zelje Štruklji

Loading...

Sestavine

800 g račjih prs

sol, poper, timijan, majaron, rožmarin

150 ml belega vina

Krompirjevo testo za štruklje:

500 g krompirja

2 jajca

40 g masla

180 g moke

30 g pšeničnega zdroba

sol

Nadev:

600 g rdečega zelja

50 g sladkorja

narbano jabolko

lovor

limonin sok

200 g mlincev

30 g masla

Priprava recepta

Račja prsa nateremo z začimbami in v ponvi hitro popečemo, prvo popečemo na koži. Prsa naložimo v pekač, podlijemo z vinom in pečemo pri temperaturi 160 stopinj približno 20 minut, odvisno od tega do kakšne stopnje hočete ispeči meso.

Krompir skuhamo in pretlačimo, dodamo vse setavine za krompirjevo testo, zgnetemo in pustimo počivat v hladilniki.

Rdeče zelje narežemo na tanke rezance in pustimo v mrzli vodi. Sladkor karameliziramo, dodamo odcejeno zelje, jabolka, začimbe, malo vode in dušimo do mehkega. Ko je zelje dušeno ga zmiksamo v multipraktiku, da je lepo mazasto.

Krompirjevo testo razvaljamo, namažemo z nadevom iz rdečega zelja, zavijemo v prtiček ali folijo in skuhamo v vreli vodi.

Mlince skuhamo, odcedimo in popečemo na maslu.

Nasvet

Če je nadev iz rdečega zelja voden mu lahko dodamo malo drobtin.

Oglejte si sorodne recepte
Krunch Recept KRUNCH
Pehtranovi štruklji Riževi štruklji
Zelenjavni narastek iz palačink
Pehtranovi štruklji Pehtranovi štruklji
Pehtranovi štruklji Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo
Pehtranovi štruklji Sirovi štruklji z lešnikovo kremo in jagodami
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top