Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pikantni čevapčiči

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Čas priprave: 120 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Pikantno Čevapčiči Žar

Loading...

Sestavine

  • 0,7kg Telečje stegno
  • 0,3kg Svinjsko stegno
  • 1 čebula
  • sol, poper, čili, soda
  • 1,5dl radenska

Priprava recepta

1 dan:

Telečje meso in svinjino narežemo na večje kocke.

Meso nasolimo in mu dodamo: poper, sok česna, čili, sodo bikarbono in radensko. Meso dobro premešamo in postavimo na hladno 24ur.

2 dan:

Meso dobro premešamo, mu dodamo na grobo narezano čebulo in zmeljemo. Meso meljemo na mlin za mletje mesa. Meso dobro premešamo, in po potrebi dodatno začinimo. Postavimo na hladno za 2 uri. Meso se naj večkrat premeša, da se dobro zmarinira. Maso oblikujemo v čevapčiče. Na ogretem roštilju pečemo čevapčiče približno 15 min. če le imamo možnost pečimo čevapčiče na roštilju z briketi ali ogljem. Saj le tako pripravljeni pridejo do svojega pravšnjega okusa.

Tako pripravljene čevapčiče ponudimo z opečeno lepinjo, kajmakom, in pečeno papriko.

Nasvet

Opombe: Za dobre čevapčiče je potrebno nekje 70do80% telečjega mesa ostalo dodajamo po želji: svinjina, govedina, perutnina. Meso mariniramo z radensko in sodo za to da se bolj zmehča.

Ko je meso 1 dan v marinadi ga je potrebno večkrat premešat.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami Jajčevci na žaru
Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami Pikantne grenivke
Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami Jajčevec na žaru kot predjed
Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami
Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami Goveje rezine na žaru z zelenjavno spremljavo in tremi omkami
Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami Pikantno jagnječje bedro
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top