Pikantni čevapčiči
Priprava recepta
1 dan:
Telečje meso in svinjino narežemo na večje kocke.
Meso nasolimo in mu dodamo: poper, sok česna, čili, sodo bikarbono in radensko. Meso dobro premešamo in postavimo na hladno 24ur.
2 dan:
Meso dobro premešamo, mu dodamo na grobo narezano čebulo in zmeljemo. Meso meljemo na mlin za mletje mesa. Meso dobro premešamo, in po potrebi dodatno začinimo. Postavimo na hladno za 2 uri. Meso se naj večkrat premeša, da se dobro zmarinira. Maso oblikujemo v čevapčiče. Na ogretem roštilju pečemo čevapčiče približno 15 min. če le imamo možnost pečimo čevapčiče na roštilju z briketi ali ogljem. Saj le tako pripravljeni pridejo do svojega pravšnjega okusa.
Tako pripravljene čevapčiče ponudimo z opečeno lepinjo, kajmakom, in pečeno papriko.
Nasvet
Opombe: Za dobre čevapčiče je potrebno nekje 70do80% telečjega mesa ostalo dodajamo po želji: svinjina, govedina, perutnina. Meso mariniramo z radensko in sodo za to da se bolj zmehča.
Ko je meso 1 dan v marinadi ga je potrebno večkrat premešat.