Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pirin kruh brez kvasa

Testa in kruh, Veganske jedi
pirin kruh brez kvasa

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 1

Kruh

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 500 g pirine moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 skodelice bučnih semen
  • 1/2 skodelice sezamovih semen
  • 500 ml mineralne vode

Priprava recepta

Vse suhe sestavine zmešamo v veliki skledi in počasi prilijemo mineralno vodo ter dobro premešamo.

Pekač za kruh obložimo s peki papirjem in dobljeno maso vlijemo v pekač.

Postavimo v pečico in pečemo 30 minut na 200 °C, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še naslednjih 30 minut. Po preteku časa z zobotrebcem preverimo, ali je kruh pečen. V sredino kruha zapičimo zobotrebec, če je izvlečen zobotrebec čist pomeni, da je kruh pečen. Če je zobotrebec moker, postavimo kruh nazaj v pečico in preverimo čez nekaj minut.

Pečen kruh vzamemo iz pečice in počakamo da se ohladi, preden narežemo.

Recept pridobljen iz spletne strani www.studiosanaya.si.

 

www.studiosanaya.si.  ">
Oglejte si sorodne recepte
Makovke Makovke
Oglejte si tudi
Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi
Testa in kruh

Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi

Testo za Pizzo
Testa in kruh

Moje testo za pizzo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top