Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi

Testa in kruh
Velikonočni venec z velikonočnimi pirhi

Čas priprave: min

Kvašeno testo Velika noč

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za venec:
500 g moke
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
75 g sladkorja *125 ml mleka
1 rumenjak (velikost M)
2 žlici kondenziranega mleka (7,5 % maščobe)

Za dekoracijo:
5 pobarvanih pirhov
spomladansko cvetje
zajčje motive

Priprava recepta

1. Za kvašeno testo presejte moko v skledo. Dodajte suhi kvas in sladkor in vse dobro premešajte. Mleko segrejte, da bo mlačno, in ga prilijte. Dodajte jajce in mehko maslo ter vse s priključkom za gnetenje ročnega mešalnika zgnetite, tako da nastane gladko in gosto testo.

2. Kvašeno testo rahlo pomokajte, pokrijte s čisto krpo in pustite na toplem mestu vzhajati približno 60 minut, tako da se njegova prostornina dvojno poveča.

3. Testo ponovno močno pregnetite in ga razdelite na tri dele. Vsak del zvaljajte v približno 70 cm dolgo kačo in spletite kitko. Potem oblikujte venec.

4. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). Pekač obložite s papirjem za peko (da ne bo drselo, pekač rahlo premažite najprej z vodo). Nanj položite venec. Ponovno ga pustite vzhajati (pokritega s kuhinjsko krpo na toplem mestu) približno 15 minut.

5. Rumenjak in kondenzirano mleko razžvrkljajte v skodelici in premažite venec. Po vencu dekorativno razporedite pirhe jih pritisnite na venec. Nato pecite venec v pečici približno 40 minut. Pečenega vzemite iz pečice in ohladite. Preden ga postrežete, ga dekorativno okrasite s pomladnim cvetjem in z zajčjimi motivi.

Nasvet

Priprava približno 30 minut. Na kos približno 150 kcal, B: 5 g, M: 6 g, OH: 18 g.

Oglejte si tudi
pirin kruh brez kvasa
Testa in kruh, Veganske jedi

Pirin kruh brez kvasa

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Testo za Pizzo
Testa in kruh

Moje testo za pizzo

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top