Novosti, Zdrava prehrana

66. Gostinsko turistični zbor, Ljubljana

  Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje, tako … Preberite več

Čičerika – živilo prihodnosti?

Čičerika postaja vse bolj priljubljeno in uporabljeno živilo povsod po svetu. Zaradi svoje vsestranskosti se … Preberite več

Miti o veganstvu

Miti o veganstvu

Ljudje smo dandanes žrtve prenasičenosti z informacijami o zdravi, pravi in primerni prehrani. Obstaja mnogo … Preberite več

Špargljeve jedi

10 okusnih špargljevih jedi

Šparglji ali beluši so nepogrešljiva spomladanska sestavina v vsaki kuhinji. Veljajo za znanilce pomladi in … Preberite več

Molekularna kuhinja

Molekularna kuhinja?

Za vsak del sveta obstaja posebna znanost: astronomija za vesolje, geologija za svet, biologija za … Preberite več

kurkuma

Zdravilni učinki in uporaba kurkume v kuhinji

Kurkuma je gomoljasta rastlina značilno rumenkaste barve, ki izvira iz Indije. Na vzhodu je njena … Preberite več

Mariborski Mak najboljša slovenska restavracija

Prestižna mednarodna lestvica La Liste je med najboljše v letu 2019 ponovno uvrstila mariborsko restavracijo … Preberite več

JRE Slovenija ima 4 nove člane

S 1.januarjem 2019 so se 13-im članom JRE priključile še 4 restavracije – David Vračko (Restavracija Mak, … Preberite več

Brisanje kulinaričnih klišejev

Brisanje kulinaričnih klišejev Če je potrebno za popolno izkušnjo neke destinacije vzdražiti vsa čutila, potem … Preberite več