Kuharski tečaji Web Kulinarika

Odlična priložnost, da se naučite pripraviti okusne obroke zase, za svoje prijatelje in svojo družino.

Kuharski tečaj je zelo dobra in resnično koristna naložba za celo življenje.

Tečaji kuhanja so odlična priložnost, da se naučite pripraviti okusne obroke zase, za svoje prijatelje in svojo družino. Časi, ko je veljalo, da za štedilnik sodijo samo ženske, so že zdavnaj mimo.

Tečaji so vedno bolj priljubljeni tudi med moškimi, ki želijo dobro poskrbeti sami zase ali pa želijo očarati pripadnice ženskega spola.

Že dejstvo, da gre ljubezen skozi želodec, je zadosten razlog, da se udeležite kuharskega tečaja. Kuharski tečaj je lahko zabavna in sproščujoča oblika pridobivanja koristnega neformalnega znanja, izkušenj ter prijateljstva.

Če bi se radi izpopolnili, če bi radi presenetili svoje bližnje, če bi radi izkoristili svoj prosti čas, če iščete nov izziv ali novo aktivnost, če ste napeti in pod stresom, je kuhanje prava izbira.

Kuharski tečaji

Odlična priložnost, da se naučite pripraviti okusne obroke zase, za svoje prijatelje in svojo družino.

Poklic kuhar

Pred davnimi 150.000 leti so predzgodovinski ljudje ukrotili ogenj in začeli – kuhati. To je bil velik preskok, pravzaprav revolucija. Prva od velikih sprememb v zgodovini človekove prehrane, ki je pomembno sooblikovala celotno zgodovino človeštva.

Priprava hrane se je skozi zgodovino spreminjala, tako kot je človek razvijal tehnike pridelovanja živil. V bližini ognjev, ognjišč, lončenih in kasneje kovinskih loncev, so se ob domačih ognjiščih vedno sukali “kuharji”.

Kdaj pa je “kuhar” postal poklic, je težko določiti. Prvi med znanimi kuharji je bil Francoz Antoine Careme, ki je svojo kuharsko pot začel v sirotišnici, v 18. stoletju. S svojimi mojstrovinami je postal oče visoke kuhinje in je pripravljal dobrote za kralje in cesarje.

Znani kuhar je bil tudi George Auguste Escoffier. Tudi on je kuhal carjem in mogočnežem. S postrežbo hrane v znamenitem hotelu Ritz pa je iz dvorov prenesel visoko kuhinjo v širše kroge. Julia Child je prva znamenita ženska kuharica v zgodovini.

Danes poznamo veliko znanih kuharjev, ki svoje mojstrovine predstavljajo preko TV-ekranov. Spomnimo se legende z Vegeto – Stevo Karapandža in najbolj znanega mladega kuharja Jamieja Oliverja. Tako je po svetu dobival poklic kuharja vedno večji pomen.

Če je v preteklosti kuhar le pripravljal hrano, je danes kuharski poklic mnogo več. Kuhar mora biti kulinarični alkimist, vedno na lovu za presenetljivimi in ubranimi kombinacijami med živili.