Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi
Damjakove zarebernice po lovsko

Čas priprave: 30 min

Število oseb: 6 oseb

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 12 enojnih zarebernic mladega damjaka
  • 2 sesekljani cebuli
  • 1 strok cesna
  • 2 cela jurcka
  • 100ml sezamovega olja
  • 80g masla
  • 300ml goveje ali divjacinske juhe
  • dve zlicki paradiznikove mezge
  • dve zlici omake od pecenke
  • 1 zlica sesekljanega petersilja
  • 1 zlica pehtrana
  • 100g sesekljane slanine
  • 100ml briskega tokaja
  • sok ene limone, sol-poper, tri zlice moke

Priprava recepta

Razsekane zarebernice mariniramo v limoninem soku in sezamovem olju vsaj dve uri. Potolcene posolimo potresemo s sveze mletim poprom, po nepotolceni strani jih pomokamo in na mascobi rumeno opecemo, ter postavimo na toplo.

Na mascobi oprazimo cebulo, ji dodamo drobno zrezano slanino, zrezane jurcke in na mocnejsem ognju prazimo. Dodamo paradiznikovo mezgo, zalijemo z omako od pecenke in juho ter kuhamo deset minut.

Ko je omaka primerno gosta jo potresemo s petersiljem, pehtranom, solimo in prelijemo po zarebernicah. Vse skupaj zalijemo z vinom se malce povremo in ponudimo.

Damjak (tudi damjek ali jelen lopatar) je predstavnik družine jelenov in se jo ponekod udomačil. Zraste do višine 90 cm – po velikosti spada med srednje velike jelene.  Samica je manjša in prav tako kot samec rjave barve. Tudi odrasla žival ima belo-lisast kožuh, kar je posebnost med jeleni.

Nasvet

Recept je bil objavljen v reviji Lovec. Na web-kulinariki smo ga objavili z dovoljenjem avtorja, ki ze vneto pripravlja knjigo v kateri bodo samo divjacinski recepti.

Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top