Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine, Mesne jedi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Čas priprave: 70 min

Težavnost: 7

Število oseb: 6

Pečenke Svinjina Zelišča

Loading...

Sestavine

  • Za meso
  • 800 g svinjskega vratu
  • sol, poper
  • 2 vejici rožmarina
  • Pol šopka timijana
  • Pol šopka peteršilja
  • 2 vejici pehtrana
  • 5 žlic gorčice
  • 1 žlico olja
  • -
  • Za prilogo
  • 500 g mladega krompirja
  • 150 g mladega korenčka
  • 1 kolerabo (200 g)
  • 150 g stročjega graha
  • 100 g zamrznjenega graha ali 200 g svežega
  • 4 šalotke
  • 4 žlice masla
  • 250 ml juhe
  • 100 ml suhega belega vina
  • 200 ml smetane
  • sol, poper, sladkor
  • muškatni orešček (sveže nariban)
  • nekaj grobo mlete morske soli

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Meso oplaknite, osušite, trdno povežite s kuhinjsko nitjo ter začinite s soljo in poprom. Zelišča oplaknite, otresite do suhega, jim obtrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Sesekljana zelišča zmešajte z gorčico in oljem in z mešanico natrite pečenko. Preložite jo v pekač in pecite približno 70 minut.

2. Krompir očistite s ščetko, operite in v osoljeni vodi kuhajte približno 25 minut. Nato vodo odlijte in krompir ohladite. Olupite korenček in kolerabo. Kolerabo narežite najprej na rezine, potem pa na paličice. Stročji grah operite in prepolovite po dolžini. Sveži grah oluščite. Šalotko olupite, drobno narežite in opražite na 2 žlicah masla. Dodajte korenček in kolerabo in ju med mešanjem dušite 1 minuto. Prilijte juho in zelenjavo pokrito kuhajte približno 6 minut, da bo še hrustljava. Dodajte stročji grah in grah ter pri nizki temperaturi kuhajte še 5 minut.

3. Zelenjavo odcedite in pri tem prestrezite tekočino. Zavrite jo skupaj z vinom, prilijte smetano in kuhajte, da povre do polovice. Omako začinite s soljo, poprom, z nekaj sladkorja in muškatnim oreščkom. Penasto jo stepite in dodajte zelenjavo.

4. Pečenka naj v izključeni pečici še nekaj časa počiva. Neolupljen krompir na hitro opecite na 2 žlicah masla in začinite z grobo mleto soljo in poprom. Pečenko narežite in postrezite s krompirjem, z zelenjavo in omako. Jed okrasite s svežim rožmarinom.

Nasvet

Kuhanje približno 70 minut. Na osebo približno 710 kcal,B: 51 g, M: 38 g, OH: 28 g.

Oglejte si sorodne recepte
Svinjska krača v zelenjavno mozaični omaki
Svinjina s kašo
Svinjski zrezki v foliji
Goveja pečenka v omaki iz rdečega vina
Sladko kisla puranja pecenka
Jazbečja pečenka
Oglejte si tudi
Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top