Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Enolončnice, Mesne jedi

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 7

Število oseb: 4

Govedina

Loading...

Sestavine

  • velik lonec za kuhanje (predlagam 5 litrskega)
  • 3 dl posnetega mleka
  • 6 žlic sladkorja v prahu
  • 2 kg govejega mesa
  • 40 dag bambusovih vršičkov
  • gorčica, poper, sol, paprika, čili, voda, sir, (kisla smetana)
  • rič ( dodamo kolikor gosto jed želimo)

Priprava recepta

V lonec za kuhanje vlijemo 3dl mleka, ki nam bo služil namesto olja. Mleko grejemo približno 5 minut, vendar ne sme zavreti. Ko se mleko segreje plin ugasnemo in mleko sladkamo s 6 zvrhanmi žlicami sladkorja v prahu. Ko mleko sladkamo ga položimo nazaj na plin ter zopet malce pogrejemo(mleko naj ne zavre !).

V pogreto mleko sedaj dodamo na kocke narezano govedino(v originalu se uporablja stegenjski kos, a ga lahko nadomestite s čimerkoli drugim).

Govedino malce prekuhamo tako, da postane sočna in prepojena z mlekom. Nato dodamo žličko gorčice, poper, sol , bambusove vršičke in riž katerega prej skuhamo po navodilih – po okusu dodamo pekočo papriko in čili. Dobro premešamo in vse skupaj zalijemo z mešanico kečapa in vode tako da je jed gosta po vašem oskusu. Od vsakega posameznika je odvisno kako gosto oz. redko jed želi. Sam osebno imam rad zelo redko jed in močno pikantno, tako kot jo jejo tudi v Vietnamu.

Ko imamo vse sestavine v loncu jih nato kuhamo približno 30 min in na koncu dodamo še riban ovčji ali kravji sirček. Ko je jed gotova dodamo nekaj lovorovih listov za dekoracijo in postrežemo še vroče.

Po želji dodamo v krožnike kislo smetano. Jed je gotova !!

Nasvet

Jed je definitivno "gurmanska" in ne morem pričakovati, da bo vsem všeč. Med svojim obiskom Vietnama sem spoznal nekaj mojstrov te jedi in se naučil njihovih veščin in znanja. Izraz "Vietnamski bograč" je samo moja ideja in sem si jo izmislil sam. Jed je namreč podobna madžarskemu bograču. Uživajte !

Pa dober tek !

Štefan

Oglejte si sorodne recepte
Ohrovtove sarmice z govejim jezikom
Ragu iz govejega srca
Meščanska govedina
Goveja juha z rezanci in jetrnimi cmočki
Goveji steak s krutoni
Goveje bržole s čebulo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top