Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč
Čas priprave: 60 min
Težavnost: 7
Število oseb: 4

Priprava recepta
V lonec za kuhanje vlijemo 3dl mleka, ki nam bo služil namesto olja. Mleko grejemo približno 5 minut, vendar ne sme zavreti. Ko se mleko segreje plin ugasnemo in mleko sladkamo s 6 zvrhanmi žlicami sladkorja v prahu. Ko mleko sladkamo ga položimo nazaj na plin ter zopet malce pogrejemo(mleko naj ne zavre !).
V pogreto mleko sedaj dodamo na kocke narezano govedino(v originalu se uporablja stegenjski kos, a ga lahko nadomestite s čimerkoli drugim).
Govedino malce prekuhamo tako, da postane sočna in prepojena z mlekom. Nato dodamo žličko gorčice, poper, sol , bambusove vršičke in riž katerega prej skuhamo po navodilih – po okusu dodamo pekočo papriko in čili. Dobro premešamo in vse skupaj zalijemo z mešanico kečapa in vode tako da je jed gosta po vašem oskusu. Od vsakega posameznika je odvisno kako gosto oz. redko jed želi. Sam osebno imam rad zelo redko jed in močno pikantno, tako kot jo jejo tudi v Vietnamu.
Ko imamo vse sestavine v loncu jih nato kuhamo približno 30 min in na koncu dodamo še riban ovčji ali kravji sirček. Ko je jed gotova dodamo nekaj lovorovih listov za dekoracijo in postrežemo še vroče.
Po želji dodamo v krožnike kislo smetano. Jed je gotova !!
Nasvet
Jed je definitivno "gurmanska" in ne morem pričakovati, da bo vsem všeč. Med svojim obiskom Vietnama sem spoznal nekaj mojstrov te jedi in se naučil njihovih veščin in znanja. Izraz "Vietnamski bograč" je samo moja ideja in sem si jo izmislil sam. Jed je namreč podobna madžarskemu bograču. Uživajte !
Pa dober tek !
Štefan