Slaviša Amidžić
Organizer of business in the hospitality industry
Rojen 22.4.1971, tehnik kuharstva, končal srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor in organizator poslovanja v gostinstvu, diplomiral na Višji šoli za gostinsvo in turizem Maribor, kmalu še diploma na Fakulteti za komercialne in poslovne vede kot diplomirani ekonomist.
DELOVNE IZKUŠNJE
2015- Hotelsko gostinski inženiring in organizacija dogodkov, Amidžić Slaviša s.p.
2013-2014 Športni center Pohorje d.o.o, Direktor hotelsko apartmajskega naselja Bolfenk
2013-2013 Sava Turizem d.d., Terme Ptuj, Direktor gostinstva
2011-2013 Hotel Draš, Maribor, Vodja gostinstva
2005-2011 Hotel Habakuk, Maribor, Executive Chef
2004-2009 Predavatelj kuharstva na VSŠGT Maribor
2003-2005 Restavracija Marina, Maribor
2002-2003 Predavatelj na SŠGT Maribor
2001-2003 Hotel Kačar, Maribor
1998-2001 Restavracija Astoria in Špageteria San Remo, Maribor
1996-1997 Hotel Poetovio, Ptuj,
1992-1996 Gostišče Veronika, Maribor
1991-1992 Gostilna “Pri mostu”, Trate
1990-1991 Restavracija Santa Maria, Novigrad, Croatia
STROKOVNE AKTIVNOSTI
2012 Hrana 1. Michelin restavracije v enem dnevu z Gregorjem Denkom 30.1.2012
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=15
2011 Trend kulinarika z Igorjem Jagodicem, 24.11.2011
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=16
2011 Integrirana zelenjava, 7.6.2011
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=12
2008 Molekularna kuhinja 2. del, z Gregorjem Denkom
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=3
2007 Molekularna kuhinja 1. del, z Gregorjem Denkom
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=1
2006 Sodobna prodaja in priprava izdelkov za podjetje Family Frost, Slovenia in Croatia
2006 Predstavitev slovenske kulinarike v Benetkah, Italy
Med delom sem se dodatno izobraževal v šoli Kulinaričnih umetnosti na Brdu pri Kranju, pod okriljem mojstra Andreja Goljata in na raznih delavnicah doma in v tujini:
STROKOVNA USPOSABLJANJA
2017 Judge seminar from the WACS
2016 Masterchef Slovenia, 2. season, Food producer
2012 Seminar za ocenjevalca na mednarodnih kuharskih tekmovanjih, Slovenia
(B Level Accredited Judge of the WACS)
http://www.wacs2000.org/wacs2010/en/culinary_programs/judge_profile.php?id=458
2010 Izobraževanje za notranjega presojevalca za ISO 9001:2008,
2010 Preparation and execution of culinary workshops for master exams, Slovenia
2009 Test za vodstveni kader “Top 100 test” (BMC Interational Company)
2008 Profesionalna prodaja (Mercuri International), Slovenia
2008 Somelier 1. stopnje, Slovenia
2007 Erasmus EU projekt – International culinary project NEW BASQUE CUSINE, Spain
2006 Seminar “Uspešno vodenje in motivacija”
2006 EU Erasmus projekt – International culinary project “LOCAL PRODUCTS”, Italy
2005 AEHT seminar: “OLIVE OIL AND CULTURE IN DALMATIA”, Croatia
2004 EU Leonardo da Vinci projekt: “ART OF CHEESE”, France
Sedaj sem zaposlen kot Vodja gostinstva v Hotelu Draš, aktivni član Društva kuharjev slaščičarjev Slovenije in Društva vinskih sommelierov Slovenije, občasno poučujem na Višji gostinski šoli Maribor.
Še nekaj mojih dodatnih tečajev in izobrazevanj v dosedanji poklicni poti:
- Izpit o poznavanju HACCP sistema
- Izpit o poznavanju Smernic dobre prakse in higiene
- Tečaj za mentorstvo dijakom SŠGT pri paktičnem usposabljanju
- Tečaj za mentorstvo dijakom VSŠGT pri paktičnem usposabljanju
- Seminar » Uspešno vodenje in motiviranje«
- Seminar »Sodobni trendi trženja v gostinstvu«
- Somellier I (Vinski svetovalec 1. stopnja)
- Izpit iz Varnosti in zdravja pri delu
DELOVNE IZKUŠNJE
2015- Hotelsko gostinski inženiring in organizacija dogodkov, Amidžić Slaviša s.p.
2013-2014 Športni center Pohorje d.o.o, Direktor hotelsko apartmajskega naselja Bolfenk
2013-2013 Sava Turizem d.d., Terme Ptuj, Direktor gostinstva
2011-2013 Hotel Draš, Maribor, Vodja gostinstva
2005-2011 Hotel Habakuk, Maribor, Executive Chef
2004-2009 Predavatelj kuharstva na VSŠGT Maribor
2003-2005 Restavracija Marina, Maribor
2002-2003 Predavatelj na SŠGT Maribor
2001-2003 Hotel Kačar, Maribor
1998-2001 Restavracija Astoria in Špageteria San Remo, Maribor
1996-1997 Hotel Poetovio, Ptuj,
1992-1996 Gostišče Veronika, Maribor
1991-1992 Gostilna “Pri mostu”, Trate
1990-1991 Restavracija Santa Maria, Novigrad, Croatia
STROKOVNE AKTIVNOSTI
2012 Hrana 1. Michelin restavracije v enem dnevu z Gregorjem Denkom 30.1.2012
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=15
2011 Trend kulinarika z Igorjem Jagodicem, 24.11.2011
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=16
2011 Integrirana zelenjava, 7.6.2011
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=12
2008 Molekularna kuhinja 2. del, z Gregorjem Denkom
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=3
2007 Molekularna kuhinja 1. del, z Gregorjem Denkom
http://www.web-kulinarika.si/index.php?page=17&galid=1
2006 Sodobna prodaja in priprava izdelkov za podjetje Family Frost, Slovenia in Croatia
2006 Predstavitev slovenske kulinarike v Benetkah, Italy
Med delom sem se dodatno izobraževal v šoli Kulinaričnih umetnosti na Brdu pri Kranju, pod okriljem mojstra Andreja Goljata in na raznih delavnicah doma in v tujini:
STROKOVNA USPOSABLJANJA
2017 Judge seminar from the WACS
2016 Masterchef Slovenia, 2. season, Food producer
2012 Seminar za ocenjevalca na mednarodnih kuharskih tekmovanjih, Slovenia
(B Level Accredited Judge of the WACS)
http://www.wacs2000.org/wacs2010/en/culinary_programs/judge_profile.php?id=458
2010 Izobraževanje za notranjega presojevalca za ISO 9001:2008,
2010 Preparation and execution of culinary workshops for master exams, Slovenia
2009 Test za vodstveni kader “Top 100 test” (BMC Interational Company)
2008 Profesionalna prodaja (Mercuri International), Slovenia
2008 Somelier 1. stopnje, Slovenia
2007 Erasmus EU projekt – International culinary project NEW BASQUE CUSINE, Spain
2006 Seminar “Uspešno vodenje in motivacija”
2006 EU Erasmus projekt – International culinary project “LOCAL PRODUCTS”, Italy
2005 AEHT seminar: “OLIVE OIL AND CULTURE IN DALMATIA”, Croatia
2004 EU Leonardo da Vinci projekt: “ART OF CHEESE”, France
Sedaj sem zaposlen kot Vodja gostinstva v Hotelu Draš, aktivni član Društva kuharjev slaščičarjev Slovenije in Društva vinskih sommelierov Slovenije, občasno poučujem na Višji gostinski šoli Maribor.
Še nekaj mojih dodatnih tečajev in izobrazevanj v dosedanji poklicni poti:
- Izpit o poznavanju HACCP sistema
- Izpit o poznavanju Smernic dobre prakse in higiene
- Tečaj za mentorstvo dijakom SŠGT pri paktičnem usposabljanju
- Tečaj za mentorstvo dijakom VSŠGT pri paktičnem usposabljanju
- Seminar » Uspešno vodenje in motiviranje«
- Seminar »Sodobni trendi trženja v gostinstvu«
- Somellier I (Vinski svetovalec 1. stopnja)
- Izpit iz Varnosti in zdravja pri delu