Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Marinirani jajčevci in bučke

Vegetarijanske jedi
Bučke Jajčevci Melancani

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 kg jajčevcev
1 kg bučk
sol
1 dl mešanice olivnega in sončničnega olja
4 stroke česna
2 dl vinskega kisa
2 rdeča chilija (feferona)
sveža bazilika

Priprava recepta

Bučke in jajčevce očistimo in zrežemo na 1 cm debele podolgovate kose. Jajčeve posolimo nekaj minut prej kot bučke, da sol izvleče iz njih grenki sok, potem jih dobro osušimo z vpojnim papirjem. česen narežemo na tanke lističe, feferone pa na kolesca. Bučke in jajčevce damo v namazan pekač, jih polijemo z oljem in pečemo približno 10 minut. Pečene jajčevce in bučke v plasteh polagamo v posodo, vsako plast potresemo z lističi česna.

Kis, 1,5 dl vode, feferon in Vegeto prekuhamo in z vročo mešanico prelijemo zelenjavo. Potresemo z lističi sveže bazilike in pustimo pokrito čez noč.

Marinirane jajčevce in bučke lahko ponudimo kot samostojno jed ali pa kot prilogo.

Oglejte si sorodne recepte
Bučkin kipnik Sipe z bučkami
Bučkin kipnik Bučkin narastek
Bučkin kipnik Polnovredni peresniki z bučkami
Jajčevci s sirom Jajčevci s sirom
Bučkin kipnik Bučkin kipnik
Bučkin kipnik Ocvrte bučke FRITULE
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top