Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ohrovtov narastek s sirom

Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi
Ohrovtov narastek s sirom

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 4

Število oseb: 4

Gorgonzola Ohrovt

Loading...

Sestavine

1 kg ohrovta,
sol,
25 dag gorgonzole,
10 dag kisle smetane,
drobnjak,
črn poper,
maščoba za pekač,
4 žlice mandeljnov.

Priprava recepta

Ohrovtov narastek s sirom – z ohrovtove glave odstranimo zunanje liste, glavo narežemo na osmine in ji odrežemo kocen. Nato ohrovt dobro operemo in blanširamo 5 do 10 minut. Dobro odcedimo.

Gorgonzolo zdrobimo z vilicami in jo zmešamo s kislo smetano.

Dva šopka drobnjaka operemo, ga narežemo in stresemo h gorgonzoli. Solimo in popopramo.

Namastimo pekač in vanj nadevamo ohrovt. Povrh polijemo sirovo mešanico ter jo potresemo z narezanimi mandlji. Narastek pečemo 10-15 min, oziroma toliko časa, da dobi zlato barvo.

Oglejte si sorodne recepte
Paradižnikovi vlivanci s žpinačo in gorgonzolo
Polnjeni ohrovtovi listi
Ohrovtove rulade
Široki rezanci s slanino in gorgonzolo
Peresniki z gorgonzolo
Njoki z gorgonzolo in čebulo
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top