Lososovi cmoki
Priprava recepta
Ribji file očistimo, okisamo in posolimo, na drobno ga narežemo, zmeljemo s strojčkom in pustimo počivati eno uro na hladnem. Medtem na drobne kocke narežemo slanino in čebulo, ju dušimo in dodamo skupaj z namočenimi in dobro ožetimi žemljami in začimbami k sesekljani masi.
Nato vse skupaj dobro premešamo in še enkrat zmeljemo s strojčkom.Maso potem v skledi gnetemo tako dolgo, da se loči od sklede.
Z navlaženimi rokami oblikujemo cmoke, jih kuhamo približno 6 minut in pripravimo s poljubno omako
Nasvet
Lahko pa to isto maso pripravimo tudi na druge načine, kot so npr.: - oblikujemo polpete, jih povaljamo v drobtinah in spečemo na vročem olju - z maso napolnimo nameščen ali s primerno folijo obložen podolgovat model ali model za puding ter skuhamo nad paro - oblikujemo cmoke za juho in jih kuhamo v juhi 5 minut