Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Postrv po angleško

Sladkovodne specialitete

Loading...

Sestavine

4 postrvi
10 dag masla
5 dag drobtin
limonin sok
sol, peteršilj, drobnjak

Priprava recepta

Postrvi očistimo, operemo, posušimo s papirnato servieto in jih osolimo. V limoninem soku zmešamo Vegeto in s to mešanico dobro natremo ribe od znotraj in od zunaj.

Položimo jih v z maslom premazano ognjevarno posodo, dolijemo 0,5 dl vode ter potresemo z nasekljanim drobnjakom. Pokrito z aluminijevo folijo pečemo v pečici pri temeperaturi od 200-220° C od 20 do 25 minut.

Medtem na preostalem maslu na hitro popražimo drobtine in ta preliv damo na skoraj pečene ribe, ki jih nato še na hitro do konca spečemo. Potresemo jih z nasekljanim peteršiljem, okrasimo z limoninimi rezinami in ponudimo s kuhanim krompirjem.

Oglejte si tudi
Losos s krompirjem malo drugače
Ribje jedi, Sladkovodne specialitete

Losos s krompirjem malo drugače

Sladkovodne specialitete

V pečici pečeni smuč z masleno vinsko omako, in prilogo

Morske specialitete, Ribje jedi, Sladkovodne specialitete

Brancin v soli

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top