Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jagnječja zarebrnica z rdečim zeljem, bučkami, kremno polento, dimljeno skuto in jurčki

Jedi iz drobnice, Mesne jedi
Bučke Jagnjetina Jurčki Mesne jedi Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Jagnječji hrbet:

2600g jagnječja zarebrnica, timijan, sezam, sol, poper

Polnjene mini bučke:

420g bučke ali 14 kom, 150g jagnječjih obrezkov, 150g piščančji file, 200g sladke smetane, sol

Dimljena polenta:

180g koruzni zdrob, 150g kisle smetane, 260g jurčkov, 100g dimljene skute, sol

Rdeče zelje:

1000g rdeče zelje, 40g čebule, 20g sladkorja, limonin sok, brinove jagode, zvezdasti janež, brusnična marmelada

Priprava recepta

Jagnječji hrbet:

Jagnječji hrbet pariramo (meso ločimo od kosti), kosti uporabimo za fond, manjše obrezke za farso. Iz očiščenega mesa naredimo 14 medaljonov s kostjo, meso pri kosti razpolovimo, potolčemo, začinimo in zavijemo nazaj okrog kosti. Preostali file popečemo, zavijemo v folijo in konfiramo v vodi na temperaturi 70° C, 15 min. Fileje vzamemo iz vode in povaljamo v mleti mešanici sezama in popra.

Polnjene mini bučke:

Bučke operemo, zgornji del bučke odrežemo, izdolbemo in blanširamo. Piščančji file skupaj s smetano zmeljemo v multipraktiku, da dobimo gladko piščančjo farso. Bučke napolnimo s farso do polovice, položimo kocko jagnječjega mesa in do konca napolnimo. Pečemo jih v pečici na temperaturi 160° C, 8 min

Dimljena polenta:

Vodo zavremo, solimo in zakuhamo koruzni zdrob. Kuhamo počasi 3 minute, nato dodamo kislo smetano.. Polento serviramo s sotiranimi svežimi jurčki in naribano dimljeno skuto.
Rdeče zelje: Rdeče zelje mariniramo v limoninem soku z vodo. Iz sladkorja naredimo rahli karamel, dodamo nasekljano čebulo in odcejeno zelje. Vse skupaj z začimbami podušimo.

Oglejte si sorodne recepte
Pečene jagnečje zarebernice po moderno Polžki z jurčki in bučkami
Pečene jagnečje zarebernice po moderno Jurčkovi kaneloni
Pečene jagnečje zarebernice po moderno Skutno-smetanova torta z breskvami
Pečene jagnečje zarebernice po moderno Pečene jagnečje zarebernice po moderno
Pečene jagnečje zarebernice po moderno Bučkin narastek
Pečene jagnečje zarebernice po moderno Piščančje stegno z jurčki na dušeni zeleni
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top