Jagnječja zarebrnica z rdečim zeljem, bučkami, kremno polento, dimljeno skuto in jurčki
Priprava recepta
Jagnječji hrbet:
Jagnječji hrbet pariramo (meso ločimo od kosti), kosti uporabimo za fond, manjše obrezke za farso. Iz očiščenega mesa naredimo 14 medaljonov s kostjo, meso pri kosti razpolovimo, potolčemo, začinimo in zavijemo nazaj okrog kosti. Preostali file popečemo, zavijemo v folijo in konfiramo v vodi na temperaturi 70° C, 15 min. Fileje vzamemo iz vode in povaljamo v mleti mešanici sezama in popra.
Polnjene mini bučke:
Bučke operemo, zgornji del bučke odrežemo, izdolbemo in blanširamo. Piščančji file skupaj s smetano zmeljemo v multipraktiku, da dobimo gladko piščančjo farso. Bučke napolnimo s farso do polovice, položimo kocko jagnječjega mesa in do konca napolnimo. Pečemo jih v pečici na temperaturi 160° C, 8 min
Dimljena polenta:
Vodo zavremo, solimo in zakuhamo koruzni zdrob. Kuhamo počasi 3 minute, nato dodamo kislo smetano.. Polento serviramo s sotiranimi svežimi jurčki in naribano dimljeno skuto.
Rdeče zelje: Rdeče zelje mariniramo v limoninem soku z vodo. Iz sladkorja naredimo rahli karamel, dodamo nasekljano čebulo in odcejeno zelje. Vse skupaj z začimbami podušimo.