Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Brisanje kulinaričnih klišejev

25. oktobra, 2010/in Nasveti, Uncategorized @sl /by resrei

Brisanje kulinaričnih klišejev

Če je potrebno za popolno izkušnjo neke destinacije vzdražiti vsa čutila, potem sodi hrana neizogibno zraven. In pri tem niti ne mislim na eksistenčno funkcijo, ki jo hranjenje ima. Kadar namreč občutimo še telesno in duševno udobje, ki nam ga lahko nudi gostoljubno postrežen obrok, nam to razen okusov regije prinaša tudi zavest, da smo se za trenutek stopili z danim okoljem in zajeli njegovo bistvo.

Enogastronomski turizem postaja tudi po pričanjih anket celo eden izmed bistvenih motivov za prihod turistov v Slovenijo.

Smo na tem področju naredili vse ali obstajajo rezerve?

Vprašanje zveni retorično. Kljub izhodiščem, ki nam jih pred časom predstavljena Strategija slovenske enogastronomije ponuja, smo pri ponudbi slovenske kulinarike še zmeraj togi.

Ali se zavedamo slovenskih jedi?

Pred časom sem na ponedeljkovo kosilo povabila znanko, mlado Parižanko, ki zaradi posla že nekaj časa živi v Sloveniji. Lepa brunetka rada dobro je. Pripravila sem tipično ponedeljkovo kosilo, ki je pri nas doma skoraj zmeraj špinača s koščki govedine (spravljena v promet od nedeljske goveje juhe) in pire krompir. Dokaj skromno kosilo, bi rekli, ki si ne zasluži nobenih hvalospevov. A vendar je bila Francozinja navdušena in do neke mere celo vzhičena nad to, po njenih besedah nenavadno, a odlično slovensko kombinacijo vseh treh sestavin.

Hvala Florance, ponovno si me spomnila, da moram takrat, ko želim za goste in turiste kuhati srce, iskati kulinarične bisere pri tleh in da ne obstajajo manj vredne in več vredne jedi. So samo jedi, ki nosijo sporočilo, ali pa ga sploh nimajo.

Pripravila: Mojca Polak, predavateljica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor

Delite s prijatelji
  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Pinterest
  • Share on Linkedin
  • Share by Mail
https://www.web-kulinarika.si/wp-content/uploads/2018/04/istockphoto-115808676-170667a.jpg 347 493 resrei https://www.web-kulinarika.si/wp-content/uploads/2018/04/Logo-28-2.png resrei2010-10-25 07:51:402019-03-17 10:19:55Brisanje kulinaričnih klišejev
NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

Kategorije

  • Dogodki
  • Galerije
  • Izpostavljamo
  • Kuharski tečaji
  • Nasveti
  • Objave v medijih
  • Uncategorized @sl
  • Zdrava prehrana

Top 5 receptov meseca

  • Nov recept za mini kokosove rezine 2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 5,00 zvezdic od 5
  • Kolerabina kremna juha s snežno peno 2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 5,00 zvezdic od 5
  • Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci 2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 5,00 zvezdic od 5
  • Odličen recept za sajavčke – hitra priprava 1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 5,00 zvezdic od 5
  • Kaprna omaka 1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 5,00 zvezdic od 5
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top