65. Gostinsko turistični zbor Slovenije 8. in 9.10.2018 v Portorožu
Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje, tako zaposlene v gostinstvu in turizmu, kot tudi mladino v procesu izobraževanja za delo v stroki. Strokovna tekmovanja omogočajo prikaz dodanih vrednosti storitev, ki bi jo vsak hotelir želel imeti v svoji ponudbi.
Prireditev udeležencem – tekmovalcem omogoča prikaz lastnega strokovnega znanja, primerjavo s kolegi iz stroke ter predvsem izmenjavo praks in izkušenj, s ciljem: danes prikazano – jutri v praksi uporabljeno.
Spremljanje strokovnih tekmovanj v živo je prava učna ura, saj lahko obiskovalci preverijo svoje znanje ter se spoznajo tudi z novosti in trende v stroki. Tekmovanja niso samo klasična tekmovanja, temveč so nadgradnja znanja, iskanje nečesa novega. Največji izziv je biti inovativen, upoštevati trende, biti pred drugimi in to prenesti v delovni vsakdanjik, z željo izboljšanja kakovosti storitve.
09.00 – 19.00 | Priprava pogrinjkov v živo – razstava pogrinjkov | GH Bernardin, dvorana EUROPA CD |
09.00 – 19.00 | Razstava kulinarične in slaščičarske artistike kategorija D | GH Bernardin, dvorana EUROPA CD |
09.00 – 19.00 | Razstava TRAK KAKOVOSTI, GRAND PRIX – hladna kuhinja | GH Bernardin, dvorana EUROPA CD |
09.00 – 19.00 | Razstava kulinarike in slaščičarskih izdelkov kategorija A B C | GH Bernardin, dvorana EUROPA CD |
09.00 – 19.00 | Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač | GH Bernardin, preddverje recepcije, kongresnega centra, dvorana EMERALD, ADRIA, EUROPA CD |
09.00 – 10.00 | Tekmovanje sobaric – pisni del | GH Bernardin |
09.45 – 11.45 | Tekmovanje hotelski receptorji – pisni del | GH Bernardin, dvorana NAUTILUS |
09 00 – 12.00 | Tekmovanje dijakov SŠGT Slovenije – turizem | GH Bernardin, dvorana MEDITERANEA |
09.00 – 13.00 | Tekmovanje dijakov SŠGT Slovenije – kuharstvo | GH Bernardin, dvorana EMERALD |
09.00 – 13.00 | Tekmovanje dijakov SŠGT Slovenije – strežba | GH Bernardin, dvorana EMERALD |
09.00 – 16.00 | Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave | GH Bernardin PIANO BAR / ali TROPIC BAR |
09.00 – 20.30 | Tekmovanje ekip v pripravi in postrežbi menija | GH Bernardin TERASA AURORA in AURORA I. |
09.00 – 09.45 | Tekmovanje vinski svetovalci – pisni del | GH Bernardin, dvorana DAPHNIA |
10.00 – 17.00 | Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku | Hotel Histrion TAVERNA, terasa |
12.00 – 16.00 | Tekmovanje sobaric – nastop v živo | GH Bernardin preddverje recepcije |
12.30 – 13.00 | Tekmovanje vinski svetovalci – praktični del odpiranje penine | GH Bernardin, BAR PIANO |
13.00 – 14.00 | Pozdrav prireditvi 64. GTZ Slovenije (podelitev priznanj TGZ) | GH Bernardin GRAND CAFE – BAR PIANO |
13.00 – 16.00 | Tekmovanje; razkosavanje in priprava jedi pred gosti | Hotel Histrion, TAVERNA |
10.00 – 12.00 | Tekmovanje dijakov Slovenije – pekarstvo | GH Bernardin dvorana AURORA II. in III. |
14.00 – 15.00 | Okrogla miza: NATAKAR – TOREJ SEM | GH Bernardin, dvorana EUROPA AB |
14.00 – 16.30 | Tekmovanje vinski svetovalci – praktični del | GH Bernardin, PIANO BAR |
14.00 – 17.00 | Tekmovanje hotelski receptorji – praktični del | GH Bernardin pri dvorani EUROPA |
14.00 – 17.00 | Tekmovanje o poznavanju in točenju piva | Hotel Histrion, TAVERNA, terasa |
12.30 – 14.30 | Tekmovanje dijakov Slovenije – slaščičarstvo | GH Bernardin, dvorana AURORA II. in III. |
17.15 – 18.15 | Razglasitev rezultatov tekmovanj dijakov srednjih šol | Hotel Histrion, dvorana ASTERIA |
19.30 – 01.00 | Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj z družabnim srečanjem | GH Bernardin, GRAND CAFE |
E-prijave za Gostinsko-turistični zbor Slovenije na:
http://gtzslovenije.si/prijava/
Vir: https://tgzs-events.si/event/65-gostinsko-turisticni-zbor/