65. Gostinsko turistični zbor Slovenije 8. in 9.10.2018 v Portorožu

Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje, tako zaposlene v gostinstvu in turizmu, kot tudi mladino v procesu izobraževanja za delo v stroki. Strokovna tekmovanja omogočajo prikaz dodanih vrednosti storitev, ki bi jo vsak hotelir želel imeti v svoji ponudbi.

Prireditev udeležencem – tekmovalcem omogoča prikaz lastnega strokovnega znanja, primerjavo s kolegi iz stroke ter predvsem izmenjavo praks in izkušenj, s ciljem: danes prikazano – jutri v praksi uporabljeno.

Spremljanje strokovnih tekmovanj v živo je prava učna ura, saj lahko obiskovalci preverijo svoje znanje ter se spoznajo tudi z novosti in trende v stroki. Tekmovanja niso samo klasična tekmovanja, temveč so nadgradnja znanja, iskanje nečesa novega. Največji izziv je biti inovativen, upoštevati trende, biti pred drugimi in to prenesti v delovni vsakdanjik, z željo izboljšanja kakovosti storitve.

 

 

Program:
09.00 – 19.00 Priprava pogrinjkov v živo – razstava pogrinjkov GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava kulinarične in slaščičarske artistike kategorija D GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava TRAK KAKOVOSTI, GRAND PRIX – hladna kuhinja GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava kulinarike in slaščičarskih izdelkov kategorija A B C GH Bernardin, dvorana EUROPA CD
09.00 – 19.00 Razstava gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač GH Bernardin, preddverje recepcije, kongresnega centra, dvorana EMERALD, ADRIA, EUROPA CD
09.00 – 10.00 Tekmovanje sobaric – pisni del GH Bernardin
09.45 – 11.45 Tekmovanje hotelski receptorji – pisni del GH Bernardin, dvorana NAUTILUS
09 00 – 12.00 Tekmovanje dijakov  SŠGT Slovenije – turizem GH Bernardin, dvorana MEDITERANEA
09.00 – 13.00 Tekmovanje dijakov SŠGT Slovenije – kuharstvo GH Bernardin, dvorana EMERALD
09.00 – 13.00 Tekmovanje dijakov SŠGT Slovenije – strežba GH Bernardin, dvorana EMERALD
09.00 – 16.00 Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave GH Bernardin PIANO BAR / ali TROPIC BAR
09.00 – 20.30 Tekmovanje ekip v pripravi in postrežbi menija GH Bernardin TERASA AURORA in AURORA I.
09.00 – 09.45 Tekmovanje vinski svetovalci – pisni del GH Bernardin, dvorana DAPHNIA
10.00 – 17.00 Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku Hotel Histrion TAVERNA, terasa
12.00 – 16.00 Tekmovanje sobaric – nastop v živo GH Bernardin preddverje recepcije
12.30 – 13.00 Tekmovanje vinski svetovalci – praktični del odpiranje penine GH Bernardin, BAR PIANO
13.00 – 14.00 Pozdrav prireditvi 64. GTZ Slovenije (podelitev priznanj TGZ) GH Bernardin GRAND CAFE – BAR PIANO
13.00 – 16.00 Tekmovanje; razkosavanje in priprava jedi pred gosti Hotel Histrion, TAVERNA
10.00 – 12.00 Tekmovanje dijakov Slovenije – pekarstvo GH Bernardin dvorana AURORA II. in III.
14.00 – 15.00 Okrogla miza: NATAKAR – TOREJ SEM GH Bernardin, dvorana EUROPA AB
14.00 – 16.30 Tekmovanje vinski svetovalci – praktični del GH Bernardin, PIANO BAR
14.00 – 17.00 Tekmovanje hotelski receptorji – praktični del GH Bernardin pri dvorani EUROPA
14.00 – 17.00 Tekmovanje o poznavanju in točenju piva Hotel Histrion, TAVERNA, terasa
12.30 – 14.30 Tekmovanje dijakov Slovenije – slaščičarstvo GH Bernardin, dvorana AURORA  II. in III.
17.15 – 18.15 Razglasitev rezultatov tekmovanj dijakov srednjih šol Hotel Histrion, dvorana ASTERIA
19.30 – 01.00 Razglasitev rezultatov dnevnih tekmovanj z družabnim srečanjem GH Bernardin, GRAND CAFE

E-prijave za Gostinsko-turistični zbor Slovenije na:

http://gtzslovenije.si/prijava/

 

Vir: https://tgzs-events.si/event/65-gostinsko-turisticni-zbor/