Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ajdovi štruklji s polento

Priloge k glavnim jedem
Ajdovi struklji

Čas priprave: min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

Ajda Ajdovi štruklji Polenta Štruklji

Loading...

Sestavine

Ajdovo testo:

50 dag fino mlete ajdove moke

5 dl vode

sol

malo bele moke

Koruzni nadev:

20dag koruznega zdroba

0,4l slane vode

0,2l sladke smetane

4 jajca

Priprava recepta

Ajdovo moko damo v posodo, jo prelijemo z vrelo slano vodo, dobro premešamo in pustimo,da se ohladi.

Medtem pripravimo nadev: V slan krop dodamo malo mleka, in nato zakuhamo polento. Ko polenta prevre in se pokuha ji dodamo 2dl sladke smetane in premešamo. Polento postavimo na hladno, da se ohladi.

Ko je masa ohlajena, ji dodamo 4 jajca in premešamo. Testo razvaljamo, ga oblikujemo v obliko štirikotnika. Po oblikovanem testu razdevamo nadev in ga lepo porazdelimo.

Štruklje enakomerno zavijemo nato pa jih zavijemo še v folijo. Kuhamo v slanem kropu približno 30 minut. Kuhane štruklje vzememo iz vode, jih odvijemo in jih pustimo nekaj časa da se ohladijo. Štuklje narežemo in zabelimo z drobtinami.

Tako pripravljene štruklje lahko postrežemo kot samostojno jed ali jih serviramo k divjačini.

Oglejte si sorodne recepte
Skutni štruklji
Krompirjevi Štruklji
Skutini štruklji
Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo
Krompirjevi Struklji
Ajdovi štruklji z sirovim nadevom
Oglejte si tudi
Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Stročji fižol po kmečko
Priloge k glavnim jedem

Stročji fižol po kmečko

Priloge k glavnim jedem

Pire iz melancanov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top