Ajdovi štruklji s polento
Čas priprave: min
Težavnost: 5
Število oseb: 4
Priprava recepta
Ajdovo moko damo v posodo, jo prelijemo z vrelo slano vodo, dobro premešamo in pustimo,da se ohladi.
Medtem pripravimo nadev: V slan krop dodamo malo mleka, in nato zakuhamo polento. Ko polenta prevre in se pokuha ji dodamo 2dl sladke smetane in premešamo. Polento postavimo na hladno, da se ohladi.
Ko je masa ohlajena, ji dodamo 4 jajca in premešamo. Testo razvaljamo, ga oblikujemo v obliko štirikotnika. Po oblikovanem testu razdevamo nadev in ga lepo porazdelimo.
Štruklje enakomerno zavijemo nato pa jih zavijemo še v folijo. Kuhamo v slanem kropu približno 30 minut. Kuhane štruklje vzememo iz vode, jih odvijemo in jih pustimo nekaj časa da se ohladijo. Štuklje narežemo in zabelimo z drobtinami.
Tako pripravljene štruklje lahko postrežemo kot samostojno jed ali jih serviramo k divjačini.