Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ajdovi žganci

Priloge k glavnim jedem

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 3

Število oseb: 2

Ajda Polenta Žganci

Loading...

Sestavine

  • 5 dag masti
  • 5 dag ocvirkov
  • 2 l kropa
  • 1 l ajdove moke
  • sol

Priprava recepta

Vsuj moko v slan krop in kuhaj pokrito 6 minut, nato moko predri s kuhalnico ali jo obrni, da pride zgornja plast spodaj.

Ko vre še 6 minut, odlij malo vode in zmešaj žgance. če jih hočeš drobiti, prilij vročo mast in pusti nekaj minut pokrito, nato drobi žgance z vilicami v ogreto skledo in daj z ocvirki zabeljene na mizo k čisti juhi. če režeš žgance z žlico s kuhalnice, prilij odlito vodo, da bodo mehkejši.

Oglejte si sorodne recepte
Raca na pisani ajdovi kasi Raca na pisani ajdovi kaši
Piščančja obara z ajdovimi žganci Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo
Piščančja obara z ajdovimi žganci Ajdovi struklji s skuto
Recept: Piščanec po ptujsko Piščanec po ptujsko
Ajdova kaša z gobami Ajdova kaša z gobami
Piščančja obara z ajdovimi žganci Piščančja obara z ajdovimi žganci
Oglejte si tudi
Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Stročji fižol po kmečko
Priloge k glavnim jedem

Stročji fižol po kmečko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top