Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ajdov praženec

Priloge k glavnim jedem
Ajdov praženec

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 4

Število oseb: 2-3

Ajda Praženec Šmorn

Loading...

Sestavine

  • 30 dag ajdove moke
  • 10 dag ostre bele moke
  • 5 dl mleka
  • 1 dl radenske
  • 4 jajca
  • 8 dag margarine
  • sol

Priprava recepta

Za ajdov praženec najprej iz beljakov stepemo trd sneg.

Iz ostalih sestavin pripravimo testo, nekoliko bolj gosto kot za palačinke. Nazadnje vmešamo še sneg.

V ponvici segrejemo naprej margarino in nanjo vlijemo za prst debelo plast testa. Ko je spodaj že pečeno, ga obrnemo , da se tudi druga stran lepo zapeče.

Nato razrežemo na primerne kose, še malo popečemo in ajdov praženec je gotov.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja obara z ajdovimi žganci Piščančja obara z ajdovimi žganci
Piščančja obara z ajdovimi žganci Ajdovi cmoki
Piščančja obara z ajdovimi žganci Ajdovi štruklji s skuto
Piščančja obara z ajdovimi žganci Ajdovi štruklji z parmezanom in gorgonzolo
Piščančja obara z ajdovimi žganci Ajdovi struklji s skuto
Piščančja obara z ajdovimi žganci Ajdovi štruklji z sirovim nadevom
Oglejte si tudi
Ajdovi struklji
Priloge k glavnim jedem

Ajdovi štruklji s polento

Stročji fižol po kmečko
Priloge k glavnim jedem

Stročji fižol po kmečko

Priloge k glavnim jedem

Pire iz melancanov

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top