Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zvita pečenka z nadevom iz gob in ricotte

Jedi iz svinjine, Mesne jedi
Pečenke

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

175 g šampinjonov
1 strok česna
5 žlic oljčnega olja
sol, poper
150 g ricotte (ali skute)
2 rumenjaka
muškatni orešček
1,2 kg puranjih prsi za zvito pečenko
60 g tanko narezanega pršuta
12 listov žajblja
1 čebulo
2 korenčka
150 ml marsale
400 ml perutninske osnove
2 do 3 žličke temnega gostila za omake

Priprava recepta

1. Polovico šampinjonov očistite, otrite z vlažno krpo in narežite na kocke. česen olupite, sesekljajte in opražite na

2 žlicah olja. Dodajte šampinjone, pecite jih približno 2 minuti, solite in poprajte. Zmešajte ricotto, rumenjaka, sol, poper in muškatni orešček. Dodajte gobe.

3. Meso oplaknite, osušite in obložite s pršutom in z žajbljem. Premažite ga z maso ricotte, 5 cm robu pustite praznega. Meso zvijte in povežite s kuhinjsko nitjo. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).

4. Preostale gobe očistite in otrite z vlažno krpo. čebulo in korenček olupite in drobno narežite. Pečenko na 3 žlicah olja opecite z vseh strani, solite, poprajte in vzemite iz pekača. Na isti maščobi na hitro opecite zelenjavo, prilijte marsalo in 200 ml perutninske osnove. Meso položite v pekač in v segreti pečici pecite 60 minut. Po 30 minutah prilijte preostalo perutninsko osnovo in pečenko vsake toliko prelijte z omako. Pečeno vzemite iz pečice in postavite na toplo.

5. Omako od pečenja precedite, enkrat zavrite, solite in poprajte. Zgostite jo s temnim gostilom. Pečenko narežite in postrezite z zelenjavo in omako. Zraven se dobro poda fižol.

Nasvet

Dušenje približno 60 minut. Na osebo približno 475 kcal, B: 59 g, M: 19 g, OH: 4 g. Dodaten namig Rezanje: Delo si boste olajšali, če vam bo že mesar pripravil meso za zvijanje. Vsi, ki se boste tega lotili sami, pa: meso po dolžini enkrat globoko zarežite. V vsako polovico od sredine proti robu vrežite vodoravno in meso raztegnite v en kos. Vzporedno s podolžnim vrezom po celotni površini vrežite manjše zareze. ZA AROMO POSKRBIJO PRŠUT IN LISTI ŽAJBLJA

Oglejte si sorodne recepte
Odojek v pečici Odojek v pečici
Svinjska pečenka v plašču iz pršuta Goveja pečenka v omaki iz rdečega vina
Svinjska pečenka v plašču iz pršuta Visoška pečenka
Svinjska pečenka v plašču iz pršuta Pečenkina omaka
Svinjska pečenka v plašču iz pršuta Svinjska pečenka v plašču iz pršuta
Svinjska pečenka v plašču iz pršuta Telečja zvita pečenka s hruškami in z gobami
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top