Zvita pečenka z nadevom iz gob in ricotte
Priprava recepta
1. Polovico šampinjonov očistite, otrite z vlažno krpo in narežite na kocke. česen olupite, sesekljajte in opražite na
2 žlicah olja. Dodajte šampinjone, pecite jih približno 2 minuti, solite in poprajte. Zmešajte ricotto, rumenjaka, sol, poper in muškatni orešček. Dodajte gobe.
3. Meso oplaknite, osušite in obložite s pršutom in z žajbljem. Premažite ga z maso ricotte, 5 cm robu pustite praznega. Meso zvijte in povežite s kuhinjsko nitjo. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
4. Preostale gobe očistite in otrite z vlažno krpo. čebulo in korenček olupite in drobno narežite. Pečenko na 3 žlicah olja opecite z vseh strani, solite, poprajte in vzemite iz pekača. Na isti maščobi na hitro opecite zelenjavo, prilijte marsalo in 200 ml perutninske osnove. Meso položite v pekač in v segreti pečici pecite 60 minut. Po 30 minutah prilijte preostalo perutninsko osnovo in pečenko vsake toliko prelijte z omako. Pečeno vzemite iz pečice in postavite na toplo.
5. Omako od pečenja precedite, enkrat zavrite, solite in poprajte. Zgostite jo s temnim gostilom. Pečenko narežite in postrezite z zelenjavo in omako. Zraven se dobro poda fižol.
Nasvet
Dušenje približno 60 minut. Na osebo približno 475 kcal, B: 59 g, M: 19 g, OH: 4 g. Dodaten namig Rezanje: Delo si boste olajšali, če vam bo že mesar pripravil meso za zvijanje. Vsi, ki se boste tega lotili sami, pa: meso po dolžini enkrat globoko zarežite. V vsako polovico od sredine proti robu vrežite vodoravno in meso raztegnite v en kos. Vzporedno s podolžnim vrezom po celotni površini vrežite manjše zareze. ZA AROMO POSKRBIJO PRŠUT IN LISTI ŽAJBLJA