Zajčja obara
Čas priprave: 90 min
Težavnost: 5
Število oseb: 4
Priprava recepta
Zajca razrežemo na 8 kosov; odstranimo kožo, jetra pa shranimo. Prelijemo ga z rdečim vinom, kisom in začimbami in ga 2 dni v hladilniku mariniramo. Trebuševino razrežemo na podolgovate koščke. čebulo sesekljamo šampinjone narežemo na rezine. Zajca obrišemo, osolimo in popopramo, opečemo na surovem maslu in vzamemo iz posode. Na maslu nato opečemo svinjino, sesekljano čebulo in šampinjone in vse poberemo iz posode. Marinado precedimo, dodamo toliko vode, da je vse tekočine 3/4 in s preostalim surovim maslom zavremo. Zajca kuhamo v marinadi 90 minut, nato svinjino, čebulo in šampinjone. V malo vode razžvrkljamo moko in sladkor in zgostimo omako. Skozi sito pretlačimo v zajčjo obaro še jetra. Na maslu opražimo kruhove kocke in jih natresemo v obaro.