Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Teletina v fižolovi omaki

Jedi iz govedine, Mesne jedi

Čas priprave: 30 min

Fižol Teletina

[favorite_button]

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 60 dag telečjih ledij brez kosti
  • 500 dag svežega fižola
  • menta, olje, sol, poper, česen, rožmarin, lovor

[favorite_button]

Priprava recepta

Telečje meso – telečja ledja – nasolimo, dodamo olje in poper. V meso vrinemo stroke česna.

Potem meso pečemo v pečici na 200 stopinj C 40 minut.

Med tem časom zluščen fižol kuhamo z rožmarinom in lovorjem. Nato ga nekaj minut dušimo v ponvi na olju s česnom in mento.

Nekaj fižola spasiramo, ostanek pa pustimo celega.

Ko je meso hladno ga narežemo na tanke rezine

Serviranje:

Spasiran fižol damo na pladenj (razprostrt). V sredimo položimo narezano teletino, ki jo obložimo s celim fižolom. Na koncu vse skupaj pokropimo z malo olja.

Oglejte si sorodne recepte
Telečji zrezki z olivami in pršutom Limonini telečji zrezki s kaprami
Telečja rižota Telečja rižota
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telecji zrezki s parmezanom
Telečji zrezki z olivami in pršutom Srbski fižol
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečja kračica na milanski način (Ossobuco alla milanese)
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji zrezki z olivami in pršutom
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu
NOVO 21. 12. 20 Bučno olje
veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan
NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije
NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top