Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Telečji golaž

Enolončnice

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Golaž Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 0,5 dl olja
  • 600 g telečjega flama ali rebrc
  • 50 g korenine peteršilja
  • 50 g korenine zelene
  • 2 žlici naribane limonine lupine
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 2 žlici Fanta za golaž in paprikaš
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata Podravka
  • 1 žlica Vegete
  • 1 dcl sladke smetane
  • Krompirjev pire: 1 kg krompirja, 2 glavice česna, 50 g masla, 1,5 dl sladke smetane,3 žlice narezanega šalotke, 2 žlici Vegete, sol

Priprava recepta

Teletino narežemo na kocke. Korenino zelene ter peteršilja naribamo. Na ogretem olju popečemo zeleno in peteršilj, zalijemo z enim dl vode, dodamo teletino, naribano limonino lupino ter Fant za golaž in paprikaš, pomešan z dl vode.

Ko zavre, dodamo Vegeto ter paradižnikov koncentrat in vse premešamo. Pokrito kuhamo na zmernem ognju dokler meso ne omehča. Proti koncu kuhanja umešamo še smetano, ki smo ji dodali nariban parmezan. Kot prilogo postrežemo krompirjev pire s česnom in šalotko.

Na polovici masla prepražimo sesekljan česen, prelijemo z malo vode, dodamo Vegeto ter dušimo dokler se česen ne zmehča. Krompir skuhamo v blago posoljeni vodi, odcedimo, umešamo preostalo maslo in pretlačimo.

Ko se česen omehča dodamo smetano, kratko prekuhamo ter zmešamo s krompirjem in narezano šalotko.

Oglejte si sorodne recepte
Štajerski fižolov golaž
Nadevane telečja prsi
Telečja jetrca z gorčico
Teletina v fižolovi omaki
Telečja zarebrnica z jurčki
Golaževa juha
Oglejte si tudi
Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Enolončnice

Jota

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top