Telečji golaž
Priprava recepta
Teletino narežemo na kocke. Korenino zelene ter peteršilja naribamo. Na ogretem olju popečemo zeleno in peteršilj, zalijemo z enim dl vode, dodamo teletino, naribano limonino lupino ter Fant za golaž in paprikaš, pomešan z dl vode.
Ko zavre, dodamo Vegeto ter paradižnikov koncentrat in vse premešamo. Pokrito kuhamo na zmernem ognju dokler meso ne omehča. Proti koncu kuhanja umešamo še smetano, ki smo ji dodali nariban parmezan. Kot prilogo postrežemo krompirjev pire s česnom in šalotko.
Na polovici masla prepražimo sesekljan česen, prelijemo z malo vode, dodamo Vegeto ter dušimo dokler se česen ne zmehča. Krompir skuhamo v blago posoljeni vodi, odcedimo, umešamo preostalo maslo in pretlačimo.
Ko se česen omehča dodamo smetano, kratko prekuhamo ter zmešamo s krompirjem in narezano šalotko.