Telečja zvita pečenka s hruškami in z gobami
Priprava recepta
ponvi razpustite slanino in na njej opražite čebulo. Paradižnike odcedite in sesekljajte. Od tega jih 50 g dajte skupaj z žemljami in s peteršiljem k slanini. Dodajte še pinjole, posolite in poprajte.
2. Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Meso oplaknite, osušite, solite, poprajte, premažite z mešanico žemelj in slanine, zvijte in povežite s kuhinjsko vrvico. Olupite šalotko in česen, razrežite na 4 dele oziroma zmečkajte. Korenček in zeleno olupite, operite in razrežite na koščke.
3. V pekaču segrejte olje in na njem opecite meso. Dodajte šalotko, česen, korenček in zeleno ter na hitro podušite. Prilijte vino in preostalo juho. Pečenko nato dušite v pokritem pekaču v pečici približno 60 minut. Po 30 minutah dodajte rožmarin. Hruški operite, odstranite peščišče in ju narežite na krhlje. Gobe očistite, odrgnite in narežite na ploščice. Hruške, gobe in preostali paradižnik opražite na maslu. Vzemite pečenko iz pečice in postavite na toplo. Omako pretlačite, jo zgostite z malo gostila, solite in poprajte. Pečenki odstranite kuhinjsko vrvico, jo narežite na rezine in razporedite na krožnike, skupaj z omako ter s prilogo iz hrušk in gobic. Po želji okrasite s svežimi zelišči in postrezite s širokimi rezanci.
Nasvet
Priprava približno 90 minut; na osebo približno 730 kcal; B: 56 g, M: 47 g, OH: 26 g.