Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Telečja obara z vodnimi žličniki

Enolončnice
Telečja obara z vodnimi žličniki

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 4

Število oseb: 4

Obara Teletina

Loading...

Sestavine

  • 1 kg telečjega vratu
  • 3 debeli korenčki
  • 2 pesti graha
  • 1 čebula
  • strok česna, sol, poper, rožmarin, lovor, majaron, drobtine za zgoščevanje

Priprava recepta

Telečja obara z vodnimi žličniki je tradicionalna slovenska jed.

V lonec pristavimo na drobno narezano maso, dodamo na kocke narezano korenje in grah. čebulo prav tako zrežemo na drobno in pridamo obari, dodamo še začimbe ter kuhamo. Posebej pa še popražimo 1 čebulo, 3 stroke česna ter 2 žlici mezge in proti koncu pridamo obari. Obaro zgostimo z drobtinami.

Vodne žličnike pripravimo tako, da v moko (20 dag) pridamo 1-2 jajci, 4-5 žlic olja, ter toliko vode, da dobimo srednje gosto testo. Z žlico zajemamo žličnike in jih zakuhavamo v obaro, ki naj vro še 10 minut.

Oglejte si sorodne recepte
Telečji zrezki s papriko
Telecji zrezki s parmezanom
Nadevani telečji file z zelišči
Telečja zarebrnica z jurčki
Telečja osnova ali fond
Telečji zrezek z žajbljem
Oglejte si tudi
Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Enolončnice

Jota

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top