Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Svinjska pečenka z pikantnimi hruškami

Jedi iz svinjine, Mesne jedi
Pečenke Pikantno Svinjina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 kg svinjskega stegna
sol, poper, čebula, jušna zelenjava,
paradižniki, lovorovi listi
nageljnove žbice, poprova zrna,
2 žlički jedilnega škroba,
jušne začimbe.

Priprava recepta

Iz svinjskega stegna izluščimo kost. Meso natremo s soljo in poprom, v debelo kožo na slanini napravimo zareze,pečenko pa trdno prevežemo s poparjeno nitjo. Nato jo položimo v ponev za pečenje. Prelijemo jo s ¼ l vrele vode,pečemo v pečici pri 200 C približno 2 uri, jo neprestano zalivamo in po potrebi dolijemo še vroče vode. Potem dodamo zelenjavo in začimbe in pečemo vse skupaj še približno 1 uro. Pečenko vzamemo iz ponve, če je potrebno,odstranimo z osnove mast, prevremo osnovo z vročo vodo in jo zgostimo z jedilnim škrobom, ki smo ga zmešali z mrzlo vodo, pretjačimo in začinimo. K pečenki ponudimo pikantne hruške, cmoke ali krompir in solato.

Oglejte si sorodne recepte
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjsko meso z bučkami in koruzo
Recept za Zeljna juha z mesom Nadevana svinjska rebra
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjski file s šalotkami
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjina z limono
Recept za Zeljna juha z mesom Nadevana svinjska prsi
Recept za Zeljna juha z mesom Zeljna juha z mesom
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top