Svinjska pečenka v plašču iz pršuta
Čas priprave: 90 min
Težavnost: 6
Število oseb: 4
Priprava recepta
1. Hrbet oplaknite, ga osušite in ga močno začinite s soljo in porom. Ovijte ga s pršutom in povežite s kuhinjskim sukancem.
2. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V pekaču segrejte stopljeno maslo in na njem z vseh strani popecite meso. čebulo olupite in jo drobno sesekljajte. Jušno zelenjavo očistite, jo operite in zrežite na manjše kose, nato pa jo skupaj s čebulo dodajte mesu in na hitro popecite zraven. Primešajte paradižnikovo mezgo, po želji zalijte z marsalo in prilijte juho. Pecite v pečici približno 50 minut.
3. V vmesnem času olupite šalotke, jih prepolovite ali zrežite na četrtine. Po 50 minutah pečenja jih dodajte k mesu in dušite še nadaljnjih 10 do 15 minut.
4. Po koncu peke pečenko vzemite iz pekača in jo postavite na toplo. Šalotke vzemite iz omake in jo s paličnim mešalnikom dobro pretlačite. Šalotke nato vrnite v omako. Pečenko zrežite na rezine in jih skupaj z omako preložite na servirni krožnik. Po želji okrasite z zeliščnimi vejicami.
Nasvet
Priprava približno 30 minut, na osebo približno 690 kcal, B: 77 , M: 34 g, OH: 11 g.