Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Svinjska pečenka presenečenja

Jedi iz svinjine, Mesne jedi
Pečenke Svinjina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 kg svinjine za zvito pečenko (vratine) <BR>sol, poper <BR>2 žlički gorčice <BR>1 strok česna <BR>pol šopka peteršilja <BR>200 g kostanja (pločevinka) <BR>75 ml oljčnega olja <BR>125 g zamrznjenih brusnic <BR>sveže nariban muškatni orešček <BR>1 žličko timijana <BR>pol žličke majarona <BR>2 žlici maščobe za peko <BR>2 čebuli <BR>2 korenčka <BR>1 korenino peteršilja <BR>400 ml koncentrata omake za pečenko

Priprava recepta

1. Meso oplaknite, osušite in odrežite ravno. Solite ga, poprajte in namažite z gorčico. Za nadev olupite česen in ga drobno sesekljajte. Peteršilj oplaknite, otresite do suhega, odrežite peclje in z nekaj soli, česna in polovico kostanja ter oljčnim oljem s paličnim mešalnikom zmeljite v kašo. Preostali kostanj in odmrznjene brusnice sesekljajte in umešajte v nadev. Začinite ga z muškatnim oreščkom, majaronom, s timijanom, soljo in poprom. Z maso premažite meso in pustite prazen rob. Pečenko zavijte in povežite s kuhinjsko nitjo. Natrite jo s sojo in poprom. <BR><BR>2. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). V velikem pekaču segrejte maščobo za peko in pečenko opecite z vseh strani. Olupite čebulo, jo narežite na četrtine in opecite. Korenje in korenino peteršilja olupite, drobno narežite in opecite. Prilijte približno 100 ml omake za pečenko. Pečenko položite v pečico in na srednji rešetki pecite približno 30 minut. Temperaturo pečice znižajte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155) in pecite še nadaljnjih 90 minut. Vsake toliko, ko tekočina že skoraj povre, prilijte nekaj omake. 20 minut pred koncem pečenja prilijte preostalo omako.<BR><BR>3. Meso vzemite iz pečice in ga zavitega v folijo pustite počivati 10 minut. Omako, ki je ostala od pečenke, pretlačite s paličnim mešalnikom, začinite in po želji nekoliko zgostite. Odstranite kuhinjsko nit in meso narežite na rezine. Zraven se dobro podata pražen krompir in brokoli.

Nasvet

Kuhanje približno 2 uri, na osebo približno 790 kcal, B: 64 g, M: 46 g, OH: 33 g.

Oglejte si sorodne recepte
Odojek v pečici Odojek v pečici
Goveja pečenka Svinjski zrezki v foliji
Goveja pečenka Svinjska ribica v listnatem testu
Goveja pečenka Goveja pečenka v omaki iz rdečega vina
Goveja pečenka Svinjski file na riževi solati
Goveja pečenka Goveja pečenka
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top