Skutno smetanova torta z limonino kremo







Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160.Tortni pekač premera 26 cm obložite s papirjem za peko. Penasto stepite jajca, 3 žlice vroče vode, sladkor in limonino aromo.
2. Moko, jedilni škrob in pecilni prašek zmešajte, presejte nad jajčno peno in previdno umešajte. Z biskvitno maso napolnite pekač, gladko poravnajte ter pecite v pečici 20 do 25 minut. Vzemite biskvit iz pečice, ga iz pekača zvrnite na rešetko za kolače, odstranite papir in ga pustite, da se ohladi.
3. Biskvit obrnite, ravno odrežite zgornjo površino in ga nato vodoravno prerežite. Zgornji del postavite na tortni pladenj in objemite s tortnim obročem.
4. Za kremo namočite želatino. Iztisnite limoni. Limonin sok in sladkor dajte v lonec in segrejte. Ožmite želatino in jo raztopite v soku. Umešajte nemastno skuto ter kremo postavite na hladno. Takoj ko se masa začne strjevati, čvrsto stepite smetano in jo umešajte v kremo.
5. Limonino kremo razdelite po tortnem dnu znotraj obroča, gladko poravnajte in postavite v hladilnik, da se strdi. Nato torto vzemite iz hladilnika, odstranite obroč in rob torte krog in krog potresite s krokantom. Spodnji del biskvita razrežite na 16 kosov, ga položite na torto in potresite s sladkorjem v prahu. Skutno smetanovo torto do uporabe hranite v hladilniku.
Nasvet
Priprava: približno 45 minut. Na košček približno 230 kcal; B: 8 g, M: 11 g, OH: 24 g.