Malinova sladoledna torta s poljubčki
Priprava recepta
1. Za oblogo iz poljubčkov in kuverture pravokotni pekač po dnu in robovih obložite s papirjem za peko. Poljubčke zdrobite. Belo kuverturo grobo sesekljajte, dajte jo v kovinsko skledo in med mešanjem nad vročo vodno kopeljo stopite. Umešajte zdrobljene poljubčke. Maso pogladite v pekaču in za približno 1 uro postavite v hladilnik.
2. Medtem iz zamrzovalnika vzemite sladoled in ga nekoliko odmrznite. Zdrobite poljubčke. Maline preberite. 150 g malin spasirajte s paličnim mešalnikom, pretlačite skozi cedilo in zmešajte z malinovim sirupom ali žganjem ter limetinim sokom in vanilin sladkorjem. Sladoled zmešajte z metlico za gnetenje ročnega mešalnika, ki ste ga nastavili na najnižjo stopnjo hitrosti. Trdno stepite smetano in jo skupaj z malinovim pirejem previdno umešajte v sladoled. Umešajte še 100 g malin in zdrobljene poljubčke. Sladoled pogladite v pekač nad oblogo iz poljubčkov in kuverture. Torto postavite v zamrzovalnik za približno 8 ur.
3. Pekač vzemite iz zamrzovalnika in ga za nekaj trenutkov potopite v vročo vodo do višine sladoleda. Torto prevrnite na podolgovat pladenj in odstranite papir.
4. Za dekoracijo preberite maline in jih v vrsti položite na sredino. Poljubčke zdrobite na nekoliko večje kose ali jih sesekljajte ter razporedite ob malinah in spodnjem robu torte.
Nasvet
Priprava: približno 40 minut. Na kos: približno 190 kcal, B: 3 g, M: 6 g, OH: 31 g. SVOJE NAJDRAŽJE OB VROčIH POPOLDNEVIH RAZVAJAJTE S HLADNIM PRESENEčENJEM!