Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Dno modela (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko. Rumenjake ločite od beljakov in jih s sladkorjem in 1 žlico vroče vode stepite v gosto peno. Beljake s ščepcem soli stepite v čvrst sneg. Zmešajte moko in pecilni prašek ter presejte na peno iz rumenjakov. čez zvrnite sneg iz beljakov in vse rahlo zmešajte.
2. Biskvitno maso porazdelite v model, gladko poravnajte in pecite približno 30 minut. Vzemite iz pečice, zvrnite na kuhinjsko rešetko in odstranite papir. Biskvitno dno ohladite in vodoravno razpolovite. Dno položite na krožnik za torto, premažite z malinovo marmelado in objemite z obročem za torto.
3. Za kremo namočite želatino. Zmešajte skuto, sladkor, vanilin sladkor in jajčni liker. Neožeto želatino pri nizki temperaturi razpustite in jo v tankem curku umešajte med skuto. Za približno 10 minut pustite na hladnem, da se krema zgosti. Grobo sesekljajte čokolado, čvrsto stepite smetano in oboje umešajte med skuto. V polovico kreme umešajte čokoladne koščke.
4. Tortno dno premažite s kremo s čokoladnimi koščki, pokrijte z zgornjo plastjo testa in premažite s polovico preostale kreme. Torto za 2 uri postavite na hladno. Odstranite obroč. Stepite preostalo kremo, ji po potrebi dodajte mlačno mleko, z njo premažite obod in torto postavite v hladilnik. Marmelado zmešajte, napolnite v vrečko, ji odrežite vogalček in po želji okrasite torto. Okrasite še z malinami, čokoladnimi oblanci, vetrci in sladkorjem v prahu.
Nasvet
Priprava: približno 60 minut. Na kos: približno 290 kcal. B: 7 g, M: 12 g, OH: 35 g