Kavne tortice
Priprava recepta
1. Kozarce za vlaganje namastite, posujte z drobtinami, a rob pustite nedotaknjen. Gumijasta obroča namočite v hladni vodi. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
2. Za testo penasto zmešajte jajce in sladkor. Posamezno primešajte olje, pinjenec in kavo. Posebej zmešajte moko, lešnike, instant kavo, pecilni prašek in sodo ter mešanico hitro primešajte kremi. Kozarce napolnite s testom, rob mora ostati čist, in jih pecite 30 minut.
3. Kozarce po koncu peke vzemite iz pečice, okoli vsakega hitro namestite namočen gumijast obroč, zaprite s steklenim pokrovom kozarca in zapognite kljukico. Ohladite in nato odstranite pokrov.
4. Kolač vodoravno prerežite na 4 rezine. Vsako rezino namočite z 1 žličko kave. Maskarpone zmešajte s preostalo kavo. Amaretine grobo zdrobite, jih primešajte kremi in razporedite po rezinah kolača. Okrasite s preostalimi zdrobljenimi amaretini in čokoladnimi kavnimi zrni.
Nasvet
Na kos približno 420 kcal, B: 6 g, M: 30 g, OH: 31 g. NAMIG: Drug kolač lahko shranite v zaprtem kozarcu na hladnem tja do 6 mesecev. Naravnost idealno, če pridejo nenapovedani gostje. Priprava približno 25 minut, peka približno 30 minut.