Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kavne tortice

Torte

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Sestavine za testo za 2 kolača s po 4 torticami:
2 žlici belih drobtin
1 jajce
125 g rjavega sladkorja
80 ml olja
180 ml pinjenca
100 ml mrzle kave
180 g moke
po 50 g mletih in sesekljanih lešnikov
2 žlici instant kave
1 žličko pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone

Sestavine za kremo za 4 tortice:
6 žlic mrzle kave
250 g maskarponeja
50 g amaretinov (italijanski piškoti)
amaretini ali čokoladna kavna zrna

Priprava recepta

1. Kozarce za vlaganje namastite, posujte z drobtinami, a rob pustite nedotaknjen. Gumijasta obroča namočite v hladni vodi. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).

2. Za testo penasto zmešajte jajce in sladkor. Posamezno primešajte olje, pinjenec in kavo. Posebej zmešajte moko, lešnike, instant kavo, pecilni prašek in sodo ter mešanico hitro primešajte kremi. Kozarce napolnite s testom, rob mora ostati čist, in jih pecite 30 minut.

3. Kozarce po koncu peke vzemite iz pečice, okoli vsakega hitro namestite namočen gumijast obroč, zaprite s steklenim pokrovom kozarca in zapognite kljukico. Ohladite in nato odstranite pokrov.

4. Kolač vodoravno prerežite na 4 rezine. Vsako rezino namočite z 1 žličko kave. Maskarpone zmešajte s preostalo kavo. Amaretine grobo zdrobite, jih primešajte kremi in razporedite po rezinah kolača. Okrasite s preostalimi zdrobljenimi amaretini in čokoladnimi kavnimi zrni.

Nasvet

Na kos približno 420 kcal, B: 6 g, M: 30 g, OH: 31 g. NAMIG: Drug kolač lahko shranite v zaprtem kozarcu na hladnem tja do 6 mesecev. Naravnost idealno, če pridejo nenapovedani gostje. Priprava približno 25 minut, peka približno 30 minut.

Oglejte si tudi
Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Torte

Limonina pita z borovnicami

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top