Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Limonina pita z borovnicami

Torte

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za krhko testo
200 g moke
1 žlico sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
ščepec soli
100 g mrzlega masla
fižol za slepo peko

Za nadev
250 g borovnic
3 jajca
150 g sladkorja
150 g kisle smetane
1 žlico jedilnega škroba
sok in naribano lupino 2 bio limon
75 g surovega masla
sladkor v prahu za posipanje

Priprava recepta

1. Moko presejte in vanjo vtisnite jamico. Dodajte sladkor, vanilin sladkor, sol in 1 do 2 žlici vode. Maslo v koščkih narežite na rob. Hitro zamesite gladko testo, oblikujte kroglo, jo zavijte v folijo in postavite za 60 minut v hladilnik.

2. Pečico segrejte na 200 (ventilatorsko na 180) stopinj. Kvadraten ali okrogel pekač za pito z valovitim robom premera 24 cm namastite. Testo na pomokani delovni površini razvaljajte na malo večje, kot je pekač, ga položite vanj in oblikujte rob. Papir za peko dajte na testo in nanj naložite fižol. Pecite približno 20 minut. Nato vzemite pito iz pečice, odstranite papir s fižolom in pecite še 10 minut do zlato rumene barve.

3. Za nadev preberite borovnice, jih operite in osušite. Jajca s sladkorjem penasto stepite v kovinski skledi. Vmešajte smetano, škrob ter limonin sok in lupino, na koncu pa še maslo v kosmih. Nato z metlico za stepanje ročnega mešalnika na vroči vodni kopeli stepajte, dokler se ne zgosti. Vmešajte še borovnice in kremo namažite na še vroče dno pite. Pri temperaturi 180 stopinj jo pecite 45 minut, dokler nadev ne zakrkne. Ker sme le rahlo porjaveti, jo po potrebi pokrijte z aluminijasto folijo. Pečeno pito ohladite in jo potresite s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Priprava: približno 40 minut. Na košček: približno 310 kcal, B: 4 g, M: 19 g, OH: 30 g. Dodaten namig Sladka različica Krhko testo za pravo francosko pito oz. tarto je običajno pripravljeno brez sladkorja ali z zelo malo. če pa želite sladko dno, zamesite v testo 50 g sladkorja in 2 žlički limoninega soka. Za spremembo pa lahko vzamete pekač kvadratne oblike z dnom, ki se ga da odstraniti.

Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top