Jogurtova torta s pomarančo
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Model za torto premera 26 cm obložite s papirjem za peko. Za biskvit penasto stepite jajca s 3 žlicami vode, sladkorjem in z vanilijevim sladkorjem. Moko, škrob in pecilni prašek zmešajte in s kakavom vred presejte na jajčno peno ter vmešajte. Z zmesjo napolnite model, jo pogladite in pecite približno 30 minut.
2. Biskvit vzemite iz pečice, ga zvrnite, odstranite papir ter ga pustite, da se ohladi. Nato ga vodoravno prerežite. Spodnji del položite na pladenj za torto in ga objemite z obročem za torto.
3. Za kremo namočite želatino. Pomarančo dobro olupite, iz ločilnih sten izrežite krhlje in jih narežite na kocke. Nato segrejte pomarančne kocke, sok (sveže iztisnjen), cimet in sladkor. Želatino ožemite, jo dodajte k soku in med mešanjem stopite. Vmešajte še pomarančni jogurt. Ko začne krema želirati, čvrsto stepite smetano in jo vmešajte.
4. Polovico kreme namažite na dno torte in jo pogladite. Z zgornjim delom biskvita jo pokrijte in nanj namažite še preostalo polovico kreme. Torto postavite v hladilnik, da se popolnoma strdi.
5. Odstranite tortni obroč. Smetano čvrsto stepite z utrjevalcem in z njo prevlecite celo torto. Preostalo smetano nadevajte v dresirno vrečko z zvezdnatim nastavkom ter jo dekorativno nabrizgajte na torto. Torto potresite s čokoladnimi ostružki in jo po želji okrasite s sladkornimi rožicami, z rezinami pomaranče in s čokoladnimi jajčki. Narahlo jo potresite s sladkorjem in kakavom v prahu ter okrasite s sesekljanimi pistacijami.
Nasvet
Priprava približno 60 minut. Na košček približno 350 kcal, B: 6 g, M: 20 g, OH: 36 g. TAKO SVEŽE SADNA, DA VAM BO POLEPŠALA PRAZNIKE