Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Skutno-smetanova torta z brusnicami

Torte
Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za umešano testo:
125 g masla
150 g sladkorja
3 jajca
100 g skute
200 g moke
2 poravnani žlički pecilnega praška
50 g ovsenih kosmičev

Za nadev, kremo in preliv:
1 1/2 žlice jedilnega škroba
po 100 ml višnjevega soka in mineralne vode
3 žlice sladkorja
1 kozarec brusnic (370 ml)
6 lisitičev bele želatine
250 g skute
60 g medu
3 žlice jabolčnega soka
400 ml smetane
1 zavitek preliva za torto
250 ml rdečega grozdnega soka

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Za testo penasto stepajte maslo in sladkor, dokler se sladkor ne stopi. Nato eno za drugim posamezno umešajte jajca in na koncu umešajte še skuto. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek, po porcijah presejte na masleno zmes in pri najnižji stopnji zmešajte. Na koncu umešajte še ovsene kosmiče. Namastite pekač za torto premera 26 cm, ga napolnite s testom, gladko poravnajte in pecite približno 30 minut. Pečeno testo stresite iz pekača in na kuhinjski rešetki ohladite. Testo enkrat vodoravno prerežite, spodnji oblat položite na krožnik za torto in objemite s tortnim obročem.
2. Za nadev gladko zmešajte jedilni škrob in malce višnjevega soka. Preostali višnjev sok, mineralno vodo in 1 žlico sladkorja zavrite, dodajte razmešan škrob, še enkrat zavrite, umešajte brusnice ter še malo pokuhajte. Polovico mase namažite na spodnji oblat. 1 cm roba pustite nenamazanega. Pokrijte z zgornjim oblatom in ga premažite s preostalimi brusnicami. Tudi tukaj pustite 1 cm širok nenamazan rob.
3. Za kremo namočite želatino v hladno vodo. V večji skledi gladko zmešajte skuto, med in jabolčni sok. ëelatino ožmite, raztopite, zmešajte s 3 žlicami skutne kreme, umešajte v preostalo kremo in postavite na hladno. Takoj ko krema začne želirati, čvrsto stepite smetano in jo umešajte v kremo. Kremo namažite po torti in jo gladko poravnajte.
4. Za preliv zmešajte prašek za tortni preliv z 2 žlicama sladkorja in s 6 žlicami grozdnega soka. Preostali sok zavrite, umešajte razmešan prašek za preliv in zavrite. Preliv malce ohladite in še vročega z jedilno žlico pokapajte po kremi. Torto za najmanj 4 ure postavite na hladno, da se popolnoma strdi. Nato odstranite tortni obroč in torto po želji okrasite s sesekljanimi pistacijami in z meto.

Nasvet

Priprava: približno 60 minut. Na osebo približno 320 kcal; B: 7 g, M: 15 g, OH: 37 g.

Oglejte si sorodne recepte
Pehtranovi štruklji Rezanci iz skutnega testa
Pehtranovi štruklji Jagodna torta z jogurtovo-skutno kremo
Pehtranovi štruklji Pehtranovi štruklji
Pehtranovi štruklji Skutni zavitek
Pehtranovi štruklji Skutno smetanova torta z limonino kremo
Pehtranovi štruklji Kaneloni s skuto in brokolijem
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top