Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Skutni njoki s šitaki gobami

Njoki, Testenine, Tople porcijske predjedi
Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

240g šitaki gob<BR>200g masla<BR>200g bešamela<BR>200g smetane<BR>sol, beli poper.<BR><BR>Za skutine njoke:<BR>500g ostre moke<BR>1000g skute<BR>280g masla<BR>8 jajc<BR>sol

Priprava recepta

Njoke pripravimo tako, da skuto pretličimo čez cedilo. Dodamo jajca, moko in maslo, ki naj bo "soft" , se pravi, pustimo ga nekaj časa na sobni temperaturi. Zmešamo v maso in jo postavimo v hladilnik, da se strdi. Ko je masa ohlajena, z rokami razvaljamo svaljke in narežemo njoke. Vse moramo delati zelo hitro, ker bo masa na sobni temperaturi zopet postala mehkejša in se ne bo&nbsp;dala lepo oblikovati. Njoke skuhamo v vroči slani vodi, kuhani so, ko priplavajo na površje.<BR><BR>Šitaki gobe blanširamo v slanem kropu 2-3 minute ter jih s penavko poberemo iz vode. V ponvi na maslu na hitro popečemo blanširane šitake, dodamo bešamel in sladko smetano, ter prevremo (2-3 minute). Solimo in popramo ter prelijemo čez njoke.

Nasvet

Šitake so značilne za azijske kuhinje. Imajo veliko blagodejnih učinkov na telo. Pri nas dobimo zamrznjene, posušene, v zadnjem času pa tudi sveže. Okus je zelo intenziven.

Oglejte si sorodne recepte
Skutni svaljki
Pehtranovi štruklji Hruškov kolač z mrvicami in s skutnim nadevom
Pehtranovi štruklji Pečena ajdova kaša s skuto
Pehtranovi štruklji Cvetlična bageta z zeliščno skuto
Pehtranovi štruklji Pehtranovi štruklji
Pehtranovi štruklji Fižol s skuto
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top