Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Bazilikini špageti

Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti
Bazilikini špageti

Čas priprave: 130 min

Bazilika Pesto Špageti

Loading...

Sestavine

  • 2 beljaka
  • 2 čajni žlički domačega bazilikinega pesta
  • 1/4 čajne žličke xantane
  • 1/2 žličke škroba (maltodextrine...)
  • palični mešalnik
  • inekcija

Priprava recepta

Vse sestavine zblendamo z paličnim in pustimo v hladilniku nekje 2 h.

Po dveh urah dobimo nekoliko gostejšo emulzijo.

Vzamemo jo iz hladilika in jo ponovno zblendamo z paličnim.

Posebaj v posodi segrejemo vodo, lahko tudi juho do vrelišča, jo odstavimo ter počakamo kakšno minuto.

Nato z pomočjo inekcije v samo vodo vbrizgamo bazilikino maso.

Nasvet

Ko vbrizgavamo bazilikino maso v vročo tekočino, mora biti sama konica inekcije pomočena v vročo tekočino, tako pride, do enakomernega vbrizgavanja in se špageti ne lomijo.Špagete lahko postrežemo gostu kar samemu in sicer tako, da mu postrežemo belo paradižnikovo juho in mu zraven priložimo inekcijo z bazilikino maso ter mu svetujemo kako in kaj, tako bo gostovo zadovoljstvo še večje.

Oglejte si sorodne recepte
REcept za špagete na hitro Hitri špageti
Goveji file z limoninim pestom Goveji file z limoninim pestom
Narastek iz špagetov
Paradižnikov preliv za špagete
Zeleni preliv za špagete
Paradižnikova juha s špageti
Oglejte si tudi
Molekularni recepti

Vroč vaniljev sladoled

Čokoladni kornet z kapuchinom
Molekularni recepti, Sladice

Čokoladni kornet z kapuchinom

Testenine

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top