Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Testenine

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

150 g rezancev
250 g kuhane šunke
150 g zamrznjenega brokolija
1 žličko masla
150 g zamrznjenega graha
1 velik paradižnik
4 jajca
200 ml smetane
150 g naribanega sira
sol, poper
2 žlici mešanih sesekljanih zelišč (na primer peteršilja, drobnjaka, krebuljice)

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Rezance skuhajte al dente po navodilih z embalaže. Kuhano šunko zrežite na kocke, brokolijeve brstiče odtajajte in zrežite na majhne koščke.

2. Maslo segrejte in na njem približno 5 minut dušite grah in brokoli. Paradižnik operite in prepolovite, odstranite mu tako zametek peclja kot tudi semena in nato meso sadeža zrežite na kocke.

3. Grah, brokoli, paradižnik in šunko zmešajte z rezanci in z mešanico po porcijah napolnite namaščene vdolbinice modela za mafine.

4. Jajca razžvrkljajte s smetano in 100 g sira ter mešanico začinite s soljo in poprom. Primešajte še zelišča. Prelijte po mafinih in jih približno 30 minut pecite v pečici, da postanejo zlato rjavi. Pred serviranjem jih potresite s preostalim sirom.

Nasvet

Na kos približno 205 kcal, B: 11 g, M: 14 g, OH: 12 g. Priprava približno 30 minut, kuhanje približno 35 minut.

Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Špageti

Špageti s čilijem in z olivami

Polnjene testenine

Tortelini s Ščukinim moussom na konkaseju iz svežih paradižnikov z baziliko

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top