Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Tortelini s Ščukinim moussom na konkaseju iz svežih paradižnikov z baziliko

Polnjene testenine

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za testo za tortelone:
250g Moke tip 500
180g Rumenjakov
1 Jajce

Za mousse

300g mesa ščuke
0,5 dcl sladke semtane
Sol, poper, koper,
3 rumenjaki
Fino sesekljani petršilj

Za konkase
300g svežih paradižnikov,
Olivno olje
Solj pope
Sveža bazilika
20 g šalotke

Priprava recepta

Iz moke jajce in rumenjakov naredimo testo zavijemo v folijo in damo v hladilnik počivat.
Meso ščuke zmeljemo dodamo sladko smetano solimo popramo dodamo rumenjake tetršilj in dobro premešamo. Maso nadevamo v dresirno vrečko.
Testo razvaljamo na 1mm debelo izrečemo kroge nadevamo z nadevom prepognemo robove stisnemo in oblikujemo. Skuhamo v slanem kropu. Paradižnike olupimo in izdolbemo pečke narežemo na kocke. Na olivnem olju zarumenimo fino sesekljano šalotko dodamo konkase na hitro prepražimo odstavimo z ognja začinimo.

Oglejte si tudi
Jedi iz perutnine, Mesne jedi, Polnjene testenine, Testenine

Ravioli z puranjim hašejem in paradižnikovo omako

Polnjene testenine

Idrijski žlikrofi

Polnjene testenine, Testenine

Ravioli na morski način

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top