Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kaneloni na rimski način

Polnjene testenine
Kaneloni

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Testenine kaneloni (kupljene),
5 dag čebule,
1 strok česna,
25 dag zmlete govedine,
2 paradižnika,
drobtine,
1 velika žlica sesekljanega svežega majarona,
1 jajce,
sol,poper.
OMAKA:
5 dag masla,
5 dag moke,
4 dcl mleka,
2 dcl sladke smetane,
sol, poper, muškatni orešček.
PRELIV:
2,5 dag parmezana,
1,5 dag masla.

Priprava recepta

Nadev oziroma zmes za kanelone pripravite tako, da najprej segrejete olje v ponvi,dodate sesekljano čebulo in česen ter oboje počasi pražite. čebula naj postekleni, ne sme pa porumeneti. Še posebej pazljivi bodite pri česnu. nato dodajte zmleto meso in ga pražite pri nizki temperaturi, dokler ne spremeni barve. Paradižnika olupite in odstranite semenje. čisto paradižnikovo meso narežite na koščke in ga dodajte k mesu.Pokrijte ponev in dušite deset minut. Zdaj znižajte temperaturo, dodajte drobtine,nariban sir,majaron in rahlo stepeno jajce. Osolite in opoprajte ter odmaknite s štedilnika. Za omako spustite maslo v kozici in v njem prav rahlo zarumenite moko(to traja le eno minuto-ves čas mešajte). Zatem znižajte temperaturo,prilijte mleko in smetano in rahlo stepajte z metlico, da se omaka zgosti. Zdaj zvišajte temperaturo in ves čas mešajte z metlico, dokler omaka ne zavre. Osolite in opoprajte in začinite z muškatnim oreščkom. Kozico pokrijte in jo postavie na toplo. Za kanelone pripravite testo kakor za navadne rezance, lahko pa kupite že pripravljeno testo(lazanje). V velikem loncu zavrite slano vodo, narežite testo(plahtice) za rezance na kose, velike 7 do 10 cm in jih kuhajte pet minut. Potem jih s penovko previdno poberite iz kropa in jih na cedilu prelijte s hladno vodo. Naložite jih na čisto kuhinjsko krpo in pustite, da se ohladijo.Sledi nadev:Na eno stran vsakega vsakega kosa testa naložite nekaj nadeva. Testo zvijte in te kanelone zdevajte drugega polek drugega v pekač, ki ste ga omastili z maslom. Kanelone na koncih stisnite s prsti. Omako prelijte po kanelonih, vse pa posipljite z naribanim parmezanom. Za konec posujte na vrh še majhne kosmiče masla. Pekač postavite v pečico(190 C) in pecite 20 do 30 minut, tako da nastane na vrhu lepa zlata skorjica. Ponudite takoj-kaneloni so prav imenitna jed,ki večino očara. H kanelonom je treba postreči z dobrim vinom. Poskusite s suhim sauvignonom,dober bo tudi chardonnay ali krepak, poln sivi pinot(rulandec).

Oglejte si sorodne recepte
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni s perutninskim nadevom
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Jurčkovi kaneloni
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni s skuto in brokolijem
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom
Kaneloni s skuto, brokolijem in baldrijanom Kaneloni iz bele polente s krompirjem, porom in polenovko
Oglejte si tudi
Polnjene testenine

Tortelini s Ščukinim moussom na konkaseju iz svežih paradižnikov z baziliko

Jedi iz perutnine, Mesne jedi, Polnjene testenine, Testenine

Ravioli z puranjim hašejem in paradižnikovo omako

Polnjene testenine

Idrijski žlikrofi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top