Ravioli na morski način







Priprava recepta
čas priprave 90 minut.280 kalorij na 1 porcijo.
Testo: testo pripravimo na deski iz mehke moke, 100gr. vode, malo soli in jajci. Zmes naj bo elastična.Masa za polnjenje:Odstraniti glave škampom. Repke olupiti in odstraniti črno črevesce. Nato repke zdrobite z rokami. Zmiksajte surove filete morskega lista skupaj s 150 gr. smetane. To zmes dajte v posodo in dodajte skampe, malo soli, žlicko paprike, zmešajte, da bo za maso.Sedaj raztegnete testo, ne prevec na tanko in zacnite polniti za raviole in ji delati. Raviole nato skuhamo v večji količini vode, tako da so "al dente".Začimba: V drugo posodo damo glave od škampov, dišave, 1 liter vode, malo soli, poper v zrnih in vse skupaj damo vret, dokler se količina vode ne zmajša za eno tretjino. Temu dodamo smetano (200 gr.) in pustimo vreti se nekaj minut. To potem spasiramo skozi cedilo . Potem malo popečemo v ponvi z oljem feferon in bučke narezane na rezance. Dodamo nato omako, ki smo jo spasirali iz škampovih glav, zraven še raviole in jih v ponvi zmešamo z omako tako, da se ne sprimejo več. Ko so ravioli končani dodamo baziliko in peteršilj in jih tople serviramo.