Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ravioli na morski način

Polnjene testenine, Testenine
Ravioli

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Testo: 300 gr. mehke moke, 2, jajci,sol;Masa za polnjenje in zacimbe: 350 gr. tekoče sladke smetane,
150 gr. filetov morskega lista, 6 velikh skampov;dišave (zelena, korenček, čebula, timijan), bazilika, peteršilj, bučka, feferon, paprika, olivno olje, sol, poper.

Priprava recepta

čas priprave 90 minut.280 kalorij na 1 porcijo.
Testo: testo pripravimo na deski iz mehke moke, 100gr. vode, malo soli in jajci. Zmes naj bo elastična.Masa za polnjenje:Odstraniti glave škampom. Repke olupiti in odstraniti črno črevesce. Nato repke zdrobite z rokami. Zmiksajte surove filete morskega lista skupaj s 150 gr. smetane. To zmes dajte v posodo in dodajte skampe, malo soli, žlicko paprike, zmešajte, da bo za maso.Sedaj raztegnete testo, ne prevec na tanko in zacnite polniti za raviole in ji delati. Raviole nato skuhamo v večji količini vode, tako da so "al dente".Začimba: V drugo posodo damo glave od škampov, dišave, 1 liter vode, malo soli, poper v zrnih in vse skupaj damo vret, dokler se količina vode ne zmajša za eno tretjino. Temu dodamo smetano (200 gr.) in pustimo vreti se nekaj minut. To potem spasiramo skozi cedilo . Potem malo popečemo v ponvi z oljem feferon in bučke narezane na rezance. Dodamo nato omako, ki smo jo spasirali iz škampovih glav, zraven še raviole in jih v ponvi zmešamo z omako tako, da se ne sprimejo več. Ko so ravioli končani dodamo baziliko in peteršilj in jih tople serviramo. 

Oglejte si sorodne recepte
Ravioli z puranjim hašejem in paradižnikovo omako
Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Testenine

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Špageti

Špageti s čilijem in z olivami

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top