Špageti s čilijem in z olivami
Priprava recepta
1. Špagete po navodilih z embalaže skuhajte al dente v obilici vrele slane vode.
2. V vmesnem času olupite česen in ga drobno sesekljajte. Olive dobro odcedite in jih zrežite na tanke rezine. čili po dolgem prepolovite. Odrežite končke in odstranite tako semenje kot tudi ločevalno kožico. Strok nato oplaknite in ga zrežite na ozke trakove.
3. Špagetom odlijte vodo in jih dobro odcedite. V večji ponvi segrejte olje in na njem podušite česen. Zraven na hitro podušite še olivne obročke in trakove čilija. Primešajte še špagete, jih na hitro pogrejte in vse skupaj začinite s soljo in poprom.
4. Koriander oziroma peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in drobno sesekljajte lističe. Na koncu jih primešajte špagetom in vse skupaj postrezite na segretih krožnikih. Po želji okrasite s koriandrovimi oz. peteršiljevimi lističi. Zraven tekne čebata.
Nasvet
Priprava: približno 15 minut Na osebo: približno 490 kcal B: 13 g, M: 16 g, OH: 72 g Dodaten namig Aromatični koriander: koriander je zelo cenjen v tajski kuhinji in se pogosto uporablja kot fina začimba. Limonasta ingverjeva nota je zelo intenzivna, zato ga uporabljajte čim bolj zmerno in ga dodajajte ob koncu kuhanja. Koriander je zelo okusen dodatek k zelenjavi in ribi, s čilijem in česnom.