Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ravioli z puranjim hašejem in paradižnikovo omako

Jedi iz perutnine, Mesne jedi, Polnjene testenine, Testenine
Puran Ravioli

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

320g moke
4 jajca
60g olja
80g čebule
300g pečenih puranjh prs
nasekljan petršilj, sol, poper
4dcl paradižnikove omake
30g naribanega ovčjega sira

Priprava recepta

Zamesimo mehkejše testo iz moke, 2 jajc in malo vode, ga na tanko razvaljamo ter eno polovico namažemo s stepenim jajcem. Na namazani del damo nadev in prekrijemo z drugim delom testa in s pomočjo kalupa izrežemo raviole in robove pričvrstimo z vilico. Kuhamo jih v slani vodi. Kuhane ocedimo, položimo na krožnik in prelijemo s paradižnikovo omako, potresemo z naribanim sirom in in za nekaj minut popečemo v pečici ter po želji okrasimo.
Nadev: na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, dodamo narezano pečeno meso in dobro ogrejemo. Posolimo, popopramo in potresemo s petršiljem in odstavimo. V še vroč nadev vmešamo stepeno jajce.

Oglejte si sorodne recepte
Puranji frikase z melono v sredozemski omaki
Puran z zelišči
Dušene puranje peruti s paradižnikom in smetano
Široki rezanci s puranjim ragujem
Puranji soute v naravnem kuskusu
Puranje prsi po floretinsko z malteško omako
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top