Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Makaronova ponev z brokolijem in s feta sirom

Peresniki, rigatoni, rezanci

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

sol <BR>300 g testenin (na primer dvojno zvitih ali pa cevastih makaronov) <BR>300 g brokolija <BR>1 rdeč čili <BR>2 šalotki <BR>150 g feta sira (iz ovčjega mleka) <BR>pol šopka bazilike <BR>2 žlici oljčnega olja <BR>2 žlici paradižnikovega pesta <BR>poper

Priprava recepta

1. V večjem loncu zavrite 3 litre vode in jim pred tem dodajte 3 zvrhane žlice soli. V vreli slani vodi nato al dente skuhajte testenine.
2. V vmesnem času očistite brokoli, ga operite in razdelite na brstiče, nato pa ga prav tako al dente približno 5 minut kuhajte v veliki količini vrele slane vode.
3. čili oplaknite, ga po dolgem prepolovite in mu odstranite tako semenje kot tudi zametek peclja. Strok nato narežite na tanke trakove. áalotki olupite in ju zrežite na tanke obročke. Feta sir odcedite in ga zrežite na majhne kocke. Baziliko oplaknite, jo otresite do suhega in nato potrgajte lističe.
4. V ponvi segrejte oljčno olje in na njem približno 1 minuto pecite šalotkine obročke in čilijeve trakove. Primešajte paradižnikov pesto. Testenine in brokoli dobro odcedite in nato skupaj s feta sirom dajte v ponev. Vse skupaj dobro premešajte in začinite s soljo in poprom. Okrasite z lističi bazilike in postrezite.

Nasvet

Priprava približno 20 minut, na osebo približno 535 kcal, B: 46 g, M: 20 g, OH: 12 g.

Oglejte si tudi
Široki rezanci z lososom
Peresniki, rigatoni, rezanci

Široki rezanci z lososom

Makaroni v gambozolini omaki
Peresniki, rigatoni, rezanci

Makaroni v gambozolini omaki

Peresniki, rigatoni, rezanci

Testenine morje

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top